Ο Γιώργος Μακράκης παρακολουθεί με τον φακό του την καθημερινότητα του γαλαξιακού στρατιώτη Stormtrooper και παίζοντας με την κλίμακα, τους κανόνες και την συνθήκη, αποδεικνύει πως πίσω από την άψυχη λευκή στολή κρύβεται μια ζεστή καρδιά με συναισθήματα και ανησυχίες που έχουμε όλοι μας.

Processed with VSCOcam with a6 preset

Ο αγαπημένος ήρωας των «Star Wars» μας αποκαλύπτει την πιο γήινη πλευρά του μέσα από καθημερινές προσωπικές στιγμές, γεννημένες από τον φυσικό κόσμο, που συλλαμβάνει και αποθανατίζει ο φωτογραφικός φακός του Γιώργου Μακράκη. Ιστορίες τόσο φανταστικές, όσο και ρεαλιστικές, δοσμένες με μια διαφορετική ματιά, χιούμορ και ευαισθησία, μας συστήνουν έναν πιο οικείο Stormtrooper και τον εντάσσουν στην καθημερινότητα μας.

Processed with VSCO with a6 preset

Λίγα λόγια για τον καλλιτέχνη
Ο Γιώργος Μακράκης – γνωστός & ως Alpha2Graphic – πριν 3 χρόνια έβαλε στα μπαγκάζια το Μac του, τη φωτογραφική μηχανή του & τις μινιατούρες υπερήρωες – τα πράγματα δηλαδή που δεν αποχωρίζεται ποτέ – & αποφάσισε να επιστρέψει μόνιμα στην πατρίδα του το Ηράκλειο, στο οποίο ζει & εργάζεται ως γραφίστας, με σκοπό να βρει & άλλους ανήσυχους δημιουργικά τύπους, σαν κι αυτόν. Τα όνειρά του είναι πολλά αλλά το πιο σημαντικό – & βασικός του στόχος – είναι να αναδείξει αυτόν τον τόπο μέσα από τη δουλειά & την τέχνη του.