Beach House Festival 017: Ένα μεγάλο πάρτι με ονόματα της σύγχρονης ηλεκτρονικής dance σκηνής

Headliners της βραδιάς οι Maya Jane Coles και Joris Voorn

Το ηλεκτρονικό Festival, Beach House Festival 017 επιστρέφει το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου στο Bolivar Beach Bar και υποδέχεται ονόματα της παγκόσμιας σύγχρονης ηλεκτρονικής dance σκηνής σ’ ένα μεγάλο πάρτι πάνω στην άμμο. Headliner δύο από τα ονόματα του σήμερα, που βρίσκονται στην πρωτοπορία του νέου κύματος της deep/ underground house. Η Maya Jane Coles έρχεται στα dexx του Bolivar, έχοντας μόλις ολοκληρώσει την παρουσία της ως το επίσημο support act των Depeche Mode στο Ευρωπαϊκό κομμάτι της παγκόσμιας περιοδείας τους με τίτλο “Global Spirit” Tour ενώ έχει κυκλοφορήσει μόλις μερικούς μήνες το νέο και 2ο κατά σειρά album της. Μαζί της η Ολλανδική ένας από τους Ευρωπαίους εκπροσώπους των underground house και techno που ακούει στο όνομα Joris Voorn. Συμμετέχουν επίσης η Kim Ann Foxman και ο Sailor & I.

Το line – up αναλυτικά:

Η Maya Jane Coles φέτος κυκλοφόρησε το σημαντικότερο της έργο μέχρι σήμερα, το δεύτερο κατά σειρά album ης με τιτλο “Take Flight” από το δικό της label i/am/me. Επιπλέον την άνοιξη και το καλοκαίρι συνεργάστηκε με τους Depeche Mode στη παγκόσμια περιοδεία τους κι ετοιμάζει σύμφωνα με δικό της Instagram post και remix πάνω σε κομμάτι τους.

Ξεκίνησε να κάνει παράγωγη hip hop ήχων στην ηλικία των 15 και στα 16 πέρασε σε πιο dub ηλεκτρονικούς ήχους κι αφού εξερεύνησε καλά την underground house στα club και τις αποθήκες του ανατολικού Λονδίνου άρχισε να δημιουργεί house μουσική με αποκορύφωμα την κυκλοφορία του τραγουδιού “Sick Panda” στην dogmatik το 2007. Στη συνέχεια μετά από διάφορες αναζητήσεις, με αιχμή του δόρατος το νέο single “Easier to Hide” το 2012, προχώρησε τον Ιούλιο της επόμενης χρονιάς στην κυκλοφορία του debut album της “Comfort” από την i/am/me που περιλάμβανε μαεστρικά από house και techno μέχρι R&B και dub. Στο album κάνουν το πέρασμα τους καλλιτέχνες όπως Tricky, Miss Kittin, Kim Ann Foxman, Karin Park, Nadine shah και Thomas Knights. Έχει εμφανιστεί σε πάνω από 40 χώρες κι έχει παίξει όπου μπορεί να φανταστεί ο νους του ανθρώπου, όπως σε γέφυρες, γκαράζ αυτοκινήτων, ερήμους, fashion shows, λασπώδη λιβάδια, ξενοδοχεία, βουνά, παραλίες, στο μουσείο Tate. Το 2015, για το “Nocturnal Sunshine” κέρδισε τον τίτλο του καλύτερου παραγωγού για το dj mag και περιλήφθηκε και στο top 10 του για τα albums της ίδιας χρονιάς.

Ο Joris Voorn εκπροσωπεί την ευρωπαϊκή underground house και techno σε παγκόσμιο επίπεδο. Κέρδισε διεθνή αναγνώριση με το “Muted Trax” EP, το όποιο ακολούθησε το “Lost Memories” EP. Η συνέχεα του ως ‘Lost Memories Part 2’ περιλάμβανε το κομμάτι “Incident”. Στη συνεχεία κυκλοφόρησε 3 συνεχόμενα album τα “Future History” [2004], “From A Deep Place” [2007] και το πιο πρόσφατο “Nobody Knows” [2014] που ψηφίστηκε καλύτερο ηλεκτρονικό album της χρονιάς από το περιοδικό Billboard στην Αμερική.

Μεγαλωμένη στη Χαβάη η Kim Ann Foxman ξεκίνησε ως τραγουδίστρια αλλά ασχολήθηκε παράλληλα και με τα dj set κι εξελίχτηκε σε μια από τις πιο ισχυρές παραγωγούς στη νύχτα της Νέας Υόρκης. Οι παραγωγές της Kim Ann Foxman αντανακλούν την αυθεντική της προσέγγιση, η οποία γίνεται αισθητή από όλους όπου κι αν παίζει. Χωρίς να παρασύρεται από μόδες και τάσεις, η Foxman κτίζει πάνω σε νοσταλγικούς δίσκους της νεότητας της για να δημιουργήσει τον δικό της δυναμικό ήχο. Σαν παραγωγός προσφέρει catchy hooks και μελωδίες που στοιχειώνουν.

Πίσω από το όνομα Sailor & I κρύβεται ένα ορυχείο ήχων και μελωδιών, που φέρνουν στο μυαλό μελαγχολικά, φιλόδοξα και πλούσια ορχηστρικά τραγούδια από Sigur Ros ή Bon Iver, όσο ταυτόχρονα και τους deep Balearic techno class DJ – παραγωγούς όπως οι Solomun και Dixon. Ο Σουηδός αυτός τραγουδιστής, παραγωγός και πολυοργανίστας ακούει στο όνομα Alexander Sjodin. Ενώνοντας ηλεκτρονική dance και pop ο Sjödin’s a χτίζει προοδευτικά ένα deep house σφυγμό, εμπλουτίζοντας τον με συνθετικές μελωδίες.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

15 €
- 20 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.