Bear Bones Lay Low, Turbo Teeth, Yiannis Despotakis και ORL DJs στο Ρομάντσο

Orilla

Μία βραδιά πολύ διαφορετική από τις υπόλοιπες

H Orila και το Ρομάντσο συνδιοργανώνουν μία βραδιά πολύ διαφορετική από τις υπόλοιπες. Την Παρασκευή 15 Μαρτίου ο αφιχθείς από τα περίχωρα των Βρυξελλών, ο Βενεζουελάνος προγονικός trance καλλιτέχνης, Bear Bones Lay Low, θα παρουσιάσει ζωντανά την επικείμενη κυκλοφορία του από την Orila, “Ses Kondi“, στο Ρομάντσο.

Μαζί του, ο Turbo Teeth με την εμμονικά διαστρεβλωμένη, εγκεφαλική προσέγγιση στον cut-up ηλεκτρονικό ήχο, και ο Γιάννης Δεσποτάκης, σε ένα σόλο βιωματικού αυτοσχεδιασμού που θα μας ταξιδέψει από την Ελλάδα έως τις αχανείς στέπες της Μογγολίας.

 

Bear Bones Lay Low

Εδώ και μία δεκαετία ο Βενεζουελανός, για τον κόσμο Ernesto Gonzalez, που είναι πλέον μόνιμος κάτοικος Βελγίου, υφαίνει τον ψυχεδελικό, ηλεκτρονικό ήχο του συνδυάζοντας ψηφιακά και αναλογικά μέσα. Επαναλαμβανόμενες μελωδίες και απόκοσμοι ήχοι με ρυθμική βάση, δημιουργούν ένα πολυεπίπεδο trancy περιβάλλον καλλιεργώντας τόσο τη μεθοδική ακρόαση όσο και τον εκστατικό χορό.

Οι ζωντανές εμφανίσεις του προσελκύουν έναν ποικιλόμορφο ακροατήριο, γεγονός που τον έχει οδηγήσει σε διαφορετικές μουσικές σκηνές, όπως φεστιβάλ πειραματικής μουσικής (φεστιβάλ Echos, στις πλαγιές του Le Saix, Γαλλία), αλλά και σε θρυλικά night clubs όπως το Salon des Amateurs του Düsseldorf ή το Contact Club στο Τόκιο.

Ως ενεργό στοιχείο της πειραματικής, underground σκηνής του Βελγίου, υπήρξε μέλος σε διάφορα free improv σχήματα, όπως οι Silvester Anfang / Sylvester Anfang II, ενώ πλέον, μαζί με τον Mike Crabbé, αποτελεί το ηλεκτρονικό ντουέτο, Tav Exotic. Τέλος, έχει κυκλοφορήσει δουλειές του σε label όπως Kraak, Ekster, Lullabies for Insomniacs, BAKK και No label (Rush Hour), ενώ η τελευταία του δουλειά «Ses Kondi», θα κυκλοφορήσει από την Orila.

 

 

Turbo Teeth

Το Turbo Teeth είναι το μουσικό σχήμα του Γιώργου Αξιώτη, μέλος των Free Piece of Tape, Tom Cruisin’, Balinese Beast, Holefold. Ο εκκεντρικός, ασταθής και εθιστικός ήχος του TT, αποτελείται από γρήγορες, πυκνές και συχνά μεταλλαγμένες ρυθμικές ριπές, οι οποίες εναλλάσσονται δυναμικά, παραπέμποντας σε δυσλειτουργικές offbeat dance αφηγήσεις.

Το Yellow Equals One EP αποτελεί την πιο ολοκληρωμένη δουλειά του έως τώρα, η οποία κυκλοφόρησε από την Untitled-1 τον Οκτώβριο του 2017. Πρόσφατα, εμφανίστηκε ένα cover version του EP σε ψηφιακή μορφή, με τη συμμετοχή των Bill Anagnos, Echo Canyon, Sister Overdrive και Elisabet Vogler (Πάνος Αλεξιάδης).

 

 

Γιάννης Δεσποτάκης

Γεννήθηκε στην Αθήνα, ενώ οι ρίζες του βρίσκονται μέσα στο τρίγωνο που ενώνει τον Πειραιά, τα Χανιά και την Κωνσταντινούπολη. Από το 2007, ασχολείται με τη μογγολική παραδοσιακή τέχνη αρμονικού τραγουδιού (γνωστή και ως overtone singing). Το 2009, ύστερα από τη γνωριμία του με τον Νεοζηλανδό Hayden Chisholm, ξεκίνησε μία συνεργασία η οποία κατέληξε στη δημιουργία του Agios Lavrentios Brass Band, ενώ πρόσφατα – τον Δεκέμβριο του 2017- κυκλοφόρησαν ως ντουέτο, την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά.

Από το 2013, ξεκινάει τις συναυλίες βιωματικού αυτοσχεδιασμού με τον Αντώνη Σταυρινό (aka Don Stavrinos), είτε ως ντουέτο, είτε ως μεγαλύτερα σύνολα. Αυτόν τον ζωντανό οργανισμό τον ονόμασαν Meating For Business.

Παράλληλα με τις μουσικές του εμφανίσεις, πραγματοποιεί εργαστήρια σχετικά με το παραδοσιακό μογγολικό τραγούδι, τη φωνητική και την εγκεφαλική απελευθέρωση – βιωματικό αυτοσχεδιασμό. Μέσα από τη συνεχή μεταβολή της «φόρμας» παραμένει ένας ασταμάτητος ερευνητής του γνήσιου ήχου των υπαρξιακών του ανακαλύψεων.

 

 

Orila DJs

Μερικοί «οικογενειακοί» φίλοι της Orila, θα παίξουν στο άνοιγμα και στο κλείσιμο της βραδιάς.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

6 €
- €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.