Η Στοά 42 πραγματοποιεί τα εγκαίνια της έκθεσης Beauty Temple της Εριφύλης Βενέρη και της Νάιρας Στεργίου.

Η εικαστική εγκατάσταση “Beauty Temple” της Εριφύλης Βενέρη και της Νάιρας Στεργίου συνθέτει σε σύνολο επιμέρους γλυπτά για να τα αφιερώσει στην Ιερότητα της Ομορφιάς.

Η επίκληση του ωραίου-Ωραίου, η δαιμονοποίηση του φρικτά-Ωραίου και η επιθυμία του ανέφικτα-Ωραίου μεταστοιχειώνονται σε απτές οντότητες και αποκτούν υλικότητα μέσα από εύκαμπτες απομιμήσεις δέρματος, γυαλιστερές πέρλες, φλουριά και υλικά μνημοσύνου, χρωματιστές πεταλούδες.

Τα αισθητικά αντικείμενα της εγκατάστασης, που τοποθετούνται σε μια δραματουργική, σχεδόν τελετουργική αφήγηση, παρουσιάζουν τη διπλή ιδιότητά τους ως κυριολεκτικά πράγματα και ως νοηματοδοτημένα σημεία, αντικείμενα-φετίχ. Λατρευτικές δηλαδή αναφορές στις οποίες προσδίδονται μεταφυσικές δυνάμεις, μαγικές σκέψεις και ευχές για την απόταξη της αγωνίας και για την πραγματοποίηση των βαθύτερων επιθυμιών και πόθων.

Είδη καλλωπισμού και κοσμήματα, κορώνες, γάντια που δεν μπορούν να φορεθούν, αφιερώνονται για να εξευμενίσουν· προσευχές, τάματα, κτερίσματα, ξόρκια, προσφορές. Θυσίες. «Όσοι πιστοί προσέλθετε.»

Η Εριφύλη Βενέρη (1983, Αθήνα) σπούδασε Ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας και συ­νέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στο MFA πρόγραμμα Public Art and New Artistic Strategies του Bauhaus University Weimar στη Γερμανία με την υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξαν­δρου Σ. Ωνάση. Πραγματοποίησε επίσης δεύτερες μεταπτυχιακές σπουδές στο ΜΑ πρόγραμμα Art in Context του University of the Arts Berlin με την υποστή­ριξη του Ιδρύματος Βασίλη & Ελί­ζας Γουλανδρή. Είναι υποψήφια διδάκτορας στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με την υποστήριξη του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών.

Η Νάιρα Στεργίου (1984, Αθήνα) σπούδασε Ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές (MFA) στη Koninklijke Academie voor Schone Kunsten στην Αμβέρσα στο Βέλγιο. Στην Αμβέρσα, ολοκλήρωσε και  δεύτερες μεταπτυχιακές στο Campus Sint Lucas Αμβέρσα στο πρόγραμμα Master of Research in Art and Design. Στη συνέχεια πραγματοποίησε τρίτο μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών στο Πανεπιστημίο Κρήτης (ΠΜΣ) στη Νεοελληνική Λογοτεχνία. Είναι υποψήφια διδάκτορας στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών.