300 χρόνια ιστορίας σε 80 λεπτά στο θεατρικό ντοκουμέντο του Σπύρου Δομαζάκη

Το θεατρικό ντοκουμέντο «Before and Jazz» του Σπύρου Δομαζάκη, επιστρέφει με μία έκτακτη μεταμεσονύχτια παράσταση, το Σάββατο 13 Ιουνίου στο θέατρο Ακαδημία Πλάτωνος. Η Αφρο-Αμερικάνικη λογοτεχνία ζωντανεύει με λόγο, τραγούδι και χορό σε ένα θεατρικό «Work-in-Progress Performance Project». 300 χρόνια σε 80 λεπτά. Μια σύνθεση μαρτυριών και γεγονότων απ’ την περίοδο σκλαβιάς των Αφρικανών στην Αμερική, μέχρι τα Καμπαρέ, το Χάρλεμ & τον Μartin Luther King.

«Η προσπάθεια να κατανοηθούν οι αληθινές διαστάσεις ενός ιδιώματος που ονομάστηκε Τζαζ. Το κείμενο της ζωντανής παράστασης, «Βefore And Jazz», είναι μια σύνθεση από μαρτυρίες και ιστορικά γεγονότα, που θα ονομάσουμε Θεατρικό Ντοκουμέντο», σημειώνει ο σκηνοθέτης.


Δείτε το τρέιλερ της παράστασης «Before and Jazz»

«Αναπτύσσεται μέσα από ενότητες, που αντιπροσωπεύουν ακριβή δραματικά επεισόδια της Αφροαμερικάνικης ιστορίας, από την περίοδο της Δουλείας μέχρι την περίοδο του Martin Luther King, που μαρτυρούν την ιδιοτυπία της κοινωνικής κατάστασης της μαύρης κοινότητας, στα χαρακτηριστικά της οποίας μπολιάστηκε η Δυτική κουλτούρα και γεννήθηκε η ΤΖΑΖ. Στόχος του έργου, είναι να δείξει, πως, το πεδίο της σκλαβιάς γίνεται το εύφορο έδαφος, προκειμένου να αναπτυχθεί ένα νέο είδος Λογοτεχνίας και κατ’ επέκταση Μουσικής, το λεγόμενο Αφροαμερικάνικο, βασισμένα στην ανάγκη του Αφρικανού σκλάβου, αφενός να καταγγείλει την καταπίεση από τους Λευκούς, αφετέρου να αποδείξει, ότι μπορεί να διαβάσει και να γράψει, όπως αυτοί. Η δράση του έργου έχει τον ελεύθερο και δημιουργικό χαρακτήρα που διαπερνάει και την Αφρικανική κουλτούρα, όπου λόγος, ήχος και κίνηση, αποτελούν αδιάσπαστο κομμάτι. Ομοίως, οι ηθοποιοί κινούνται ελεύθερα, αλλάζουν ρόλους και μεταμορφώνονται, δραματοποιώντας τα κρίσιμα γεγονότα, ιστορικά και καλλιτεχνικά, της Αφροαμερικάνικης ιστορίας, με λόγο, τραγούδι και χορό. Η σύνθεση του Θεατρικού έχει βασισθεί στην έρευνα και την μελέτη της Ιστορίας της Αφροαμερικάνικης Λογοτεχνίας. Το έργο λειτουργεί και ως μέσον διαμαρτυρίας και αφύπνισης απέναντι στην ξενοφοβία και τον Ρατσισμό, του χθες και του σήμερα».

Συντελεστές

Σύνθεση θεατρικού κειμένου & Σκηνοθεσία: Σπύρος Δομαζάκης
Φωτισμοί: Δημήτρης Κορδελάς
Video design – Artwork: Mr.Hamilton
Video Animation: Christine Patkova
Χορός-Κινησιολογία: Γιάννα Αλαμάνου
Μουσική Επιμέλεια – Τραγούδι: Σοφία Ανδριανού
Πιάνο: Νίκος Δρογώσης
Συμβουλές σε Κοστούμια – Σκηνικά στοιχεία: Ειρήνη Παγώνη
Μακιγιάζ: Μάρω Κοκκώνη
Βοηθός Σκηνοθέτη: Αργυρώ Ταμβάκου
Διεύθυνση Σκηνής: Φωτεινή Γιαννίκου
Επιμέλεια Κειμένου: Μιχάλης Αναστασίου
Οργάνωση & Εκτέλεση Παραγωγής: Σοφία Ανδριανού
Παίζουν: Μιχάλης Αφολάνιο, Αντώνης Πασβάντης, Grace Nwoke, Γιάννα Αλαμάνου, Σοφία Ανδριανού, Νίκος Δρογώσης
Φιλική συμμετοχή: Φοίβος Μαρκιανός
Ομάδα χορευτών: The Hoppers

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

7 €
- 12 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.