”Biosentinel” της ομάδας Hypercomf: Συνδέοντας την τέχνη με την οικολογία στο χώρο του TAVROS

BΙΟSENTINEL

Ένα ερευνητικό έργο που εστιάζει στον μικρόκοσμο και τις προσωπικές, οικονομικές και εργασιακές σχέσεις που δημιουργούν οι άνθρωποι με τα μικρόβια

18 Σεπτεμβρίου 2021
- 16 Οκτωβρίου, 2021

Tο έργο ”Biosentinel” της καλλιτεχνικής ομάδας Hypercomf συνδέει την τέχνη με την οικολογία και εστιάζει στον μικρόκοσμο και τις προσωπικές, οικονομικές και εργασιακές σχέσεις που δημιουργούν οι άνθρωποι με τα μικρόβια.

Ξεκινώντας με μια εκτενή έρευνα για τον Saccharomyces cerevisiae, τη γνωστή μαγειρική μαγιά, η ομάδα σχεδιάζει έναν παιγνιώδη διαδικτυακό χάρτη, συνομιλεί με ερευνητές/-ριες, κατασκευάζει έναν φορητό αυτοσχέδιο ηλιακό φούρνο, παράγει τη δική της μπύρα από «άγρια» αθηναϊκή μαγιά, οργανώνει φιλικές συγκεντρώσεις με «ηλιακό» ψήσιμο ψωμιού και δοκιμή μπύρας και τελικά συγκεντρώνει όλη αυτήν την παραγωγή, εμπειρία και γνώση σε μια έκθεση στο χώρο του TAVROS από τις 18 Σεπτεμβρίου έως τις 16 Οκτωβρίου.

Biosentinel.Services

Ένας διαδικτυακός τόπος αναφορών με σχέδια κατασκευής ηλιακού φούρνου, οδηγίες οικοζυθοποιίας, συνεντεύξεις από ερευνητές/-τριες σχετικά με τη μικροβιακή ζωή και τη σύνδεσή της με την παραγωγή ενέργειας, την παραγωγή τροφής και τη βιωσιμότητα, υπερ-συνδέσμους σε κείμενα και πληροφορίες, βίντεο, διαγράμματα και στατιστικά.

BΙΟSENTINEL
Hypercomf, Biosentinel, παρασκευές άγριας μαγιάς, 2021, φωτογραφία: Ιωάννης Κολιόπουλος

Biosentinel.Workshops

Το ερευνητικό έργο ”Biosentinel” παρουσιάζεται στο πλαίσιο της διοργάνωσης The Table and the Territory Days #2 κατά την οποία θα πραγματοποιηθούν δράσεις που συνδέουν την τέχνη με την οικολογία και τη βιώσιμη διατροφή από τους πέντε συνεργαζόμενους φορείς του προγράμματος σε πέντε διαφορετικές ευρωπαϊκές πόλεις.

*Cover photo: Hypercomf, Biosentinel, ηλιακός φούρνος, 2021, φωτογραφία: Ιώαννης Νικηφόρος

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Εγκαίνια: Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου, 17:00-21:00
Διάρκεια έκθεσης: 18 Σεπτεμβρίου – 16 Οκτωβρίου
Ωράριο λειτουργίας: Τετάρτη – Σάββατο 17:00-21:00

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.