Ο άνθρωπος που αφιερώνεται στην τέχνη ή στην τρέλα, στη θρησκεία ή στην παράνοια, είναι το υποκείμενο που δημιούργησε και παρουσιάζει ο Φίλιππος Τσιτσόπουλος. Ο καλλιτέχνης ξεκίνησε υποκρινόμενος τον Πολώνιο από τον Άμλετ του Σαίξπηρ, όπως ο πατέρας του, επαγγελματίας ηθοποιός. Σήμερα εκείνος μεταμορφώνει τον εαυτό του και το κεφάλι του με ζωντανά στοιχεία, φτιάχνοντας μια εύπλαστη μάσκα αντί για τα κόκκινα γένια του Πολώνιου. Και επικοινωνεί με τον πατέρα που έφυγε. Έτσι αναδιαμορφώνει διαρκώς τη σχέση με τη συναισθηματική διάσταση του βίου και συναιρεί την τέχνη με τη ζωή και την πραγματικότητα, το βίωμα και τη φαντασία, τη μνήμη και το παρόν.

Η βιντεοεγκατάσταση του Φίλιππου Τσιτσόπουλου μαζί με την περφόρμανς του και υπό τη μουσική υπόκρουση του έργου του Johannes Brahms (op.86) και άλλων μουσικών έργων, έρχεται να διεγείρει χαμένες αισθήσεις, να ανακαλέσει στιγμές της ιστορίας της τέχνης και αλληγορίες της ψυχής. Επίσης, να οδηγήσει σε μια νέα σχέση με τον εαυτό, μέσα από μια βιωματική καταβύθιση στο φαινομενικά παράλογο.

Παραγωγή: Ιωάννα Σουρούδη/ Επιμέλεια: Θούλη Μισιρλόγλου

Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των 46ων Δημητρίων.

Ο Φίλιππος Τσιτσόπουλος (γεν. 1967) είναι έλληνας καλλιτέχνης που ζει στην Ισπανία. Μετά την Valencia, τη Σεβίλλη και τη Μαδρίτη, το Freies Museum του Βερολίνου, την Αncona και τη Ρώμη, τη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο και το Liverpool, το Μόναχο και άλλες πόλεις, παρουσιάζει στη Θεσσαλονίκη ένα συνεκτικό σύνολο της δουλειάς του, σε ένα είδος ψηφιακού πολυφωνικού θεάτρου, στο οποίο ο ίδιος συμμετέχει ως μοναδικός ηθοποιός και performer.