Το σχέδιο στα έργα της έκθεσης Block υφίσταται ως άμεση μορφή αποτύπωσης και αναζήτησης των αντιθέσεων που παραμένουν χρήσιμες έως και γόνιμες υπό τον όρο της συνείδησης των ορίων, της σύνθεσης και κατασκευής , της πρόσ-θεσης και της αφαίρεσης.

Η έκθεση Block σε άσπρο -μαύρο κινείται μεταξύ πραγματικού και συμβολικού. Από τα σχεδιαστικά block έως το “μπλοκάρισμα” με την έννοια του εμποδίου, αυτοαναφορικά με την έννοια της αναζήτησης και θέσης και αναφορικά με την κατάσταση της πραγματικότητας της κοινωνικοπολιτικής κρίσης. Ποιo είναι το περίγραμμα που θα επικρατήσει; Μέσα από ποια διαδικασία υλοποίησης; Υπάρχει αυτό που σβήνει αφήνοντας το ίχνος του και αυτό που αποκαλύπτεται , το αέναο ως ανοιχτή φόρμα και το σχηματοποιημένο άμεσα δομημένο με μία λογική de facto, αποδομητική.

Σε μία κοινωνία second life, άχρονη, άτοπη, απέραντη, με πολλά στερητικά α- οι άνθρωποι υπάρχουν σε μια λογιστική λογικη, αριθμών και ψηφίων και κατοικούν ά-στέγη, σε διαμερισματικά block από μπετόν. Οι καλλιτέχνες με τα σχέδια τους στην έκθεση block εκθέτουν την πολυσχιδή πραγματικότητα, μέσα από διαφορετικές πλαστικές προσεγγίσεις, συνοψίζοντας το καθημερινό βίωμα ,σε ποιητική εναλλαγή φωτός–σκοταδιού και αντανακλούν την μελαγχολία του τόπου, μέσα από την διττή ανάγνωση της πραγματικότητας του συμβόλου και του περιεχομένου, με μια αντεστραμμένη οπτική, αυτή της μεταφοράς και της πραγματικότητας της ευτοπίας , αποκαλύπτοντας έτσι τις δυνατότητες της δημιουργίας εν γένει, του ελάχιστου και του μέγιστου, του πλήρους και περιεκτικού.

Oι εικαστικοί:
Κορνήλιος Γραμμένος, Γεωργία Δαμοπούλου, Αιμιλία Μπαντούνα,Αλεξάνδρα Νασιούλα, Μαρούσα Παραβάλου, Μυρτώ Σταμπούλου.