Οι Blonde Redhead επιστρέφουν στην Αθήνα για ένα best-of show. Το εκλεκτικό τρίο της Kazu Makino και των αδελφών Pace θα βρεθεί στην Αθήνα στις 19 Μαρτίου για να παρουσιάσει στη σκηνή του Gagarin ένα best-of της 20ετούς καριέρας του. Ταυτόχρονα, θα παρουσιάσουν και το νέο EP τους “3’oclock”.

Από τα 90ς, όταν έπαιρναν το όνομά τους από ένα τραγούδι των no-wavers DNA και έκαναν τα πρώτα, θορυβώδη βήματά τους στη δισκογραφική εταιρεία “Smells Like Records” του Steve Shelley των Sonic Youth, στο γύρισμα της νέας χιλιετίας με τους εξαιρετικούς δίσκους σε παραγωγή του Guy Picciotto των Fugazi και, τέλος, στις πρόσφατες δουλειές τους όπου ο ρομαντικός μινιμαλισμός κυριαρχεί στον ήχο τους, οι Blonde Redhead έχουν καταφέρει να βρίσκονται διαρκώς στη μουσική επικαιρότητα χάρη στον συνεχή πειραματισμό και την ανανέωση.

Στις δύο αυτές δεκαετίες και τους 9 δίσκους τους, έχουν καταπιαστεί με πολλά μουσικά είδη, από το noise rock και το post-punk ως την avant-rock, το shoegaze, την dream pop αλλά και την electronica.  Κι όμως, παρά τις τόσες αλλαγές στον ήχο τους, έχουν καταφέρει να γνωρίσουν επιτυχία, τα τραγούδια τους να έχουν εκατοντάδες χιλιάδες views και να περιοδεύουν συνεχώς ανά τον κόσμο.

Στις 19 Μαρτίου στο Gagarin θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε ακριβώς αυτή τη διαρκή εξέλιξή τους, σε ένα best-of show με όλα τα τραγούδια που υπήρξαν σταθμοί στην πορεία τους.

Η συναυλία αποκτά ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον, καθώς στο line-up προστέθηκε ο Jack Heart, ύστερα από προσωπική επιλογή του Νεοϋορκέζικου τρίου.

Το 2013 το “Girl” ήρθε από το πουθενά και κέρδισε τις καρδιές του εγχώριου indie κοινού: με αυτο το τραγούδι μας πρωτοπαρουσιάστηκε ο Jack Heart, αυτός ο ήσυχος τύπος με τη μεγάλη φωνή.

Τέσσερα χρονιά μετά, ο Jack Heart είναι πια έτοιμος να κερδίσει ευρύτερη αναγνώριση. Η τραγουδοποιϊα του έχει κάνει ένα μεγάλο άλμα, κάτι που πιστοποιούν τραγούδια όπως τα “She Don’t Mind” και “Mausoleum”. Αυτά είναι τα εντυπωσιακά πρώτα δείγματα που έχουμε από το ντεμπούτο άλμπουμ του “Emotional Pinata” που αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Μάρτιο. Στη συναυλία της 19ης Μαρτίου στο Gagarin, ο Jack Heart θα μας παρουσιάσει τη δουλειά του με τη full band του.