«Blues Rock Festival» στο Κύτταρο

Στη σκηνή συναντιούνται οι: Blues Wire, Ζωρζ Πιλαλί & Soufra Band, Vavoura Band και Simos Kokavesis & Co

Το Κύτταρο παρουσιάζει ένα μεγάλο «Blues Rock Festival» με τους Blues Wire, Ζωρζ Πιλαλί & Soufra Band, Vavoura Band και Simos Kokavesis & Co στις 7 Απριλίου 2017. Η αφρόκρεμα της ελληνικής blues – rock σκηνής υπόσχεται μια τετράωρη πανδαισία με τις ιστορίες να ζωντανεύουν και τις κιθάρες να παίρνουν φωτιά σε ένα μουσικό ταξίδι “All Over The World”.

Blues Wire
Πρωτεργάτες του μπλουζ στη χώρα μας με πλειάδα διακρίσεων εντός και εκτός των τειχών, 30+ χρόνια πορείας, πάνω από 10 δίσκους στο ενεργητικό τους, συνεργασίες με κορυφαία ονόματα του είδους όπως: John Hammond, Louisiana Red, Katie Webster, Carey Bell, Dave Kelly, Angela Brown, Larry Garner, Dick Heckstall Smith, Al Copley, Guitar Shorty, Johnny Mars, Dr.Feelgood κ.α, opening acts σε Buddy Guy, Albert King, John Mayall, Otis Rush κ.α και συμμετοχές σε μεγάλα ευρωπαϊκά φεστιβάλ.

Ζωρζ Πιλαλί & Soufra Band
Πολλοί σοφοί, μάγοι και ιστορικοί του μέλλοντος, μαγεμένοι από τις ρεμπέτικες-μπλουζ ιστορίες της «Θεοκομωδίας» (1994) και σοκαρισμένοι από την «Επιθυμία!» (1983) προσπάθησαν να εξηγήσουν το εξωτικό φαινόμενο που ακούει στο όνομα Ζώρζ Πιλαλί (μετά της λογιοτάτης Soufra Βand βεβαίως βεβαίως) χωρίς αποτέλεσμα, γι’αυτό κι εμείς ζητήσαμε από τον ίδιο τον μεγάλο Ζωρζ να μας δώσει μια ιδέα για το τι μας περιμένει…

Vavoura Band
Στα δύο χρόνια ύπαρξης και χωρίς δισκογραφία η μπάντα τα έσπαγε σε ένα γεμάτο Σπόρτινγκ. Δε θα μπορούσε να ήταν αλλιώς όταν ο frontman δεν είναι άλλος από τον Τζώνη Βαρούρα, αυτός ο εκρηκτικός ερμηνευτής και μπασίστας με τα χίλια πρόσωπα, γνωστός για την τρέλα την ενέργεια και τα αστεία του αλλά και τις κινηματογραφικές-τηλεοπτικές παρουσίες, οπού μαζί με το κιθαρίστα Γιάννη Δρόλαπα (επίσης Μουσικές Ταξιαρχίες) ξεκίνησαν αυτό το τόσο ιδιαίτερο ροκ τρίο που μας χάρισε δυστυχώς μόνο το ιστορικό maxi single «Vana g. Vanna» και το πειραματικό «Τώρα το λένε Ethnic – Soundtracks for films». Αλλά οι Vavoura Band θα μείνουν στην ιστορία όχι για την πλούσια δισκογραφία τους, αλλά για τις μοναδικές ζωντανές τους εμφανίσεις, από το 77 που άνοιγαν τους Socrates στο Κύτταρο έως σήμερα.

Simos Kokavesis & Co
Ένας multi-talented μουσικός, συνθέτης, κιθαρίστας, τραγουδιστής και performer. Πολυταξιδεμένος..(γεννημένος στην Ολλανδία, πρώτη μπάντα στη Σκωτία, επόμενος σταθμός Φλώριδα και σπουδές στο Berklee-Βοστόνη). Bραβευμένος (1ο βραβείο στο “Fender Guitar Competition” στην Αθήνα). Συνεργασίες με καταξιωμένους καλλιτέχνες (Λουκάς Σιδεράς-Aphrotides Child, Στέλιος Βαμβακάρη, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας κ.α). Ο Σίμος Κοκαβέσης μας παρασύρει σε μπλουζ σοκάκια και ροκ λεωφόρους μέσα από την πρώτη του δισκογραφική δουλειά «Wild World» την επερχόμενη «Rock ‘n’ Roll Survivor», αλλά και προσωπικές διασκευές αγαπημένων classics.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

10 €
- €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.