Τι τρέχει με την όπερα

Μια χιουμοριστική διαδραστική παράσταση για τον μαγικό κόσμο της όπερας

Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου το Bobos Arts Events και το φωνητικό σύνολο 8tettto παρουσιάζουν μια ιδιαίτερη παράσταση με θέμα την όπερα, η οποία δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά (5-12 ετών) να κατανοήσουν και να αγαπήσουν την τέχνη του μουσικού θεάτρου.

Τι είναι η όπερα; Τι κάνει ένας μαέστρος; Μπορούν οι «γάτες» να τραγουδήσουν όπερα; Ποιος είναι ο πραγματικός πρωταγωνιστής της παράστασης;

Ένα κουαρτέτο κλασικών τραγουδιστών και ένας πιανίστας αναλαμβάνουν να φέρουν τα παιδιά σε επαφή με τον μαγικό – αλλά και ενίοτε παρεξηγημένο – κόσμο της όπερας, μέσα από μια χιουμοριστική, διαδραστική παράσταση γεμάτη ιστορίες και τραγούδια από την όπερα, στην οποία τα παιδιά συμμετέχουν ενεργά. Μετά την παράσταση θα ακολουθήσει μουσικό παιχνίδι με πρωταγωνιστές τα παιδιά και βοηθούς τους συντελεστές της παράστασης. Στην παράσταση ακούγονται έργα των Mozart, Rossini, Bizet, Verdi και άλλων γνωστών συνθετών, ενώ όλα τα τραγούδια και η μουσική αποδίδονται ζωντανά.

Με την εκδήλωση αυτή εγκαινιάζεται η νέα σειρά εκδηλώσεων του Bobos Arts Festival, το Bobos Arts Events, μια σειρά ξεχωριστών πολιτιστικών εκδηλώσεων για παιδιά. Εστιάζοντας κάθε φορά σε ένα συγκεκριμένο είδος τέχνης, μια καλλιτεχνική περίοδο ή κίνημα, σκοπός της σειράς είναι να φέρει τα παιδιά σε επαφή με τις τέχνες και να τα βοηθήσει με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο να μάθουν για αυτές αλλά και μέσα από αυτές.

Ειδικά σχεδιασμένα εικαστικά, μουσικά και θεατρικά εργαστήρια, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, εγκαταστάσεις αλλά και ομιλίες με θέμα το παιδί, θα αποτελέσουν μερικά από τα βασικά δρώμενα της σειράς. Σε συνεργασία με έμπειρους παιδαγωγούς, καλλιτέχνες και ανθρώπους όλων των ειδικοτήτων με αγάπη για το παιδί και την τέχνη, φαντασία και όρεξη για πρωτότυπο δημιουργικό παιχνίδι, στοχεύουμε στη δημιουργία μιας σειράς ιδιαίτερων πολιτιστικών δράσεων, οι οποίες θα βοηθήσουν τα παιδιά να αγαπήσουν και να απολαύσουν την τέχνη.

Συντελεστές

Πένυ Δεληγιάννη – σοπράνο
Σοφία Μάλαμα – μετζο σοπράνο
Στρατής Στήλ -τενόρος
Ηλίας Καπάνταης – μπάσος
Αλέξανδρος Φαρής – Μαέστρος, πιάνο

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

10 €
- €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.