Ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων έχοντας ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα που αφορούν στο βιβλίο και στις βιβλιοθήκες, στηρίζει την ομάδα atenistas στη δράση που θα πραγματοποιήσουν το Σάββατο 26 Μαρτίου 12.00 – 16.00 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη της Αθήνας, θεωρώντας τους ως μία από τις σημαντικότερες ομάδες πολιτών, αλλά και μία ζωντανή κοινότητα που έμπρακτα αποδεικνύει την πίστη της για μία καλύτερη Αθήνα.

Αυτό το Σάββατο λοιπόν οι atenistas ανταλλάσσουν και συλλέγουν βιβλία, παρακολουθούν ομιλίες 2 αθηναιογράφων και πάνω απ’ όλα καλούν τους αθηναίους πολίτες να γνωρίσουν τη Δημοτική Βιβλιοθήκη της Αθήνας.

Φέρε βιβλίο – Πάρε βιβλίο

Το βιβλίο που διάβασες ίσως το θέλει κάποιος άλλος. Το φέρνεις, και βρίσκεις άλλα ενδιαφέροντα να ανταλλάξεις. Παρούσα επίσης η Κοινότητα των Ελλήνων Βookcrossers, ευκαιρία να μάθεις για τις δραστηριότητές της.

Μαζεύουμε βιβλία

Πέρα από την ανταλλαγή μπορείς να αφήσεις το βιβλίο σου. Όσα μαζευτούν θα δοθούν για την ενίσχυση της βιβλιοθήκης των γυναικείων φυλακών του Κορυδαλλού.

Παρακολούθησε ομιλίες

Μαζί μας οι δύο γνωστοί συγγραφείς βιβλίων σχετικών με την Αθήνα: ο Νίκος Βατόπουλος και η Άρτεμις Σκουμπουρδή που θα μιλήσουν για την πόλη όπως την αποτύπωσαν στα βιβλία τους. Έναρξη παρουσιάσεων στις 14.00

Να η ευκαιρία: Γράψου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη!

Οι υπάλληλοι της βιβλιοθήκης θα ‘ναι παρόντες για να εγγράψουν νέα μέλη. Φέρε απλώς μαζί σου την ταυτότητά σου κι έναν λογαριασμό (σταθ.ή κιν. τηλεφωνίας, ή ΔΕΗ).

Πρόσβαση; Πανεύκολη! Στο Μετρό Στ. Λαρίσης, ακριβώς απέναντι απ’ τον Σταθμό του ΟΣΕ κι αριστερά, το κτίριο στη γωνία της οδού Δομοκού.