Το Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου παρουσιάζει από τις 15 Μαΐου μέχρι τις 8 Ιουνίου 2013 ένα αφιέρωμα στο ζωγράφο, σκιτσογράφο, θεατρικό συγγραφέα και ποιητή Μέντη Μποσταντζόγλου, γνωστό ως Μποστ, με τίτλο “Μποστ. Λαϊκαί Εικόναι”.

Ο Μέντης Μποσταντζόγλου άφησε το στίγμα του στο νεότερο ελληνικό πολιτισμό με την ευρηματική και καυστική του σάτιρα, την λαϊκότροπη ζωγραφική του αλλά και την υπαινικτική, συχνά λογοπλαστική, ανορθογραφία του.

Η έκθεση περιλαμβάνει πάνω από σαράντα έργα ζωγραφικής του καλλιτέχνη, ζωγραφισμένα βότσαλα, ζωγραφισμένα χρηστικά αντικείμενα και μικροέπιπλα, σχέδια για θεατρικά σκηνικά και κοστούμια και σκίτσα. Επίσης, παρουσιάζονται θεατρικά κοστούμια που είχε σχεδιάσει ο Μποστ για τις παραστάσεις έργων του από τη θεατρική εταιρία «Στοά».

Κατά τη διάρκεια του αφιερώματος προβάλλονται διαδοχικά οι ταινίες ντοκιμαντέρ για τον Μποστ από τις σειρές “Μονόγραμμα” και “Έλληνες γελοιογράφοι” σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα: 21, 22, 28, 29 Μαΐου και 4,5 Ιουνίου στις 19:00 ενώ στις 25 Μαΐου, 1 και 8 Ιουνίου στις 12:30.