Η νέα ατομική έκθεση της εικαστικού Καλλιόπης Λεμού “Bound” εγκαινιάζεται στις 23 Μαΐου στον χώρο του ATOPOS cvc στην Αθήνα.

Στην έκθεση θα προβληθεί για πρώτη φορά το νέο film της Λεμού με τίτλο “Bound” καθώς και μια εγκατάσταση από λινούς επιδέσμους, οι οποίοι φέρουν τους στίχους της ποιήτριας Σαπφούς και παρουσιάστηκαν στο κοινό για πρώτη φορά το 2018 στην ατομική έκθεση της Λεμού με τίτλο “All is to Be Dared” στη gallery Gazelli Art House στο Λονδίνο.

Οι επίδεσμοι αυτοί αποτελούν το κεντρικό στοιχείο του film και ενεργοποιούν και εξελίσσουν την ιστορία ανάμεσα στους τέσσερις πρωταγωνιστές. Το film “Bound” διερευνά τα όρια που θέτουμε στον εαυτό μας και στην προσωπική μας ελευθερία, δημιουργώντας έτσι δεσμά που οδηγούν στην εσωτερική μας παγίδευση. Για την Καλλιόπη Λεμού, οι επίδεσμοι συμβολίζουν τις ιδέες, εμμονές και επιθυμίες με τις οποίες καθορίζουμε τη ζωή μας και οι οποίες μπορεί να μας οδηγήσουν στην προσωπική μας φυλακή.

Η έκθεση εμπλουτίζεται με ένα παράλληλο πρόγραμμα από ομιλίες και δρώμενα, συμπεριλαμβανομένης και της performance που δημιούργησε ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Βασίλης Παπαβασιλείου.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό από τις 16 Μαΐου, θα συμμετέχει στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων στις 18 Μαΐου και τα εγκαίνια θα γίνουν στις 23 Μαΐου.