H εικαστικός και επιμελήτρια Becky Campbell και οι νεοσύστατοι πολιτιστικοί χώροι Artscape Athens και Snehta Residency σας προσκαλούν στα εγκαίνια της έκθεσης Boundaries την Πέμπτη 20 Μαρτίου στις 20:00.

Διασχίζουμε και βρισκόμαστε καθημερινά αντιμέτωποι με διαφόρων ειδών όρια – άλλες φορές εν γνώση μας και άλλες χωρίς να το συνειδητοποιούμε. Μετακινούμαστε μεταξύ διαφορετικών περιοχών της πόλης, διασχίζουμε πόρτες. Κοιμόμαστε και ξυπνάμε, πεινάμε και είμαστε χορτάτοι, περνώντας διαρκώς από μία κατάσταση σε μια άλλη.

Η έκθεση Boundaries παρουσιάζει τα έργα 32 δημιουργών: 28 εικαστικών καλλιτεχνών, δύο συγγραφέων, ενός ηθοποιού κι ενός μουσικού. H Artscape Athens και η Snehta, οι δύο χώροι που φιλοξενούν την έκθεση, γεμίζουν με βίντεο, φωτογραφίες, ζωγραφική, σχέδια, κολάζ, γλυπτά, κατασκευές και εγκαταστάσεις ενώ ταυτόχρονα, μια σειρά από περφόρμανς και εικαστικές παρεμβάσεις λαμβάνουν χώρα στην πεντάλεπτη διαδρομή μεταξύ των δυο τοποθεσιών.

Κάθε έργο που παρουσιάζεται διερευνά μια συγκεκριμένη ιδέα και κατεύθυνση, που σχετίζεται με το θέμα των ορίων. Μεταξύ αυτών είναι η σκιά, το μυστηριώδες και απόμερο, η μεθοριακότητα, η αίσθηση του διαχωρισμού από τη χώρα προέλευσης, οι γεωγραφικές μετατοπίσεις και η αδυναμία του να κατανοήσει κάποιος πλήρως τις σκέψεις κάποιου άλλου. Οι ποικίλες προσεγγίσεις και τα διαφορετικά μέσα που χρησιμοποιούν οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες έρχονται σε διάλογο μεταξύ τους, εσωτερικά και ενδιαμέσως των εκθεσιακών χώρων, με αποτέλεσμα να επικρατούν ομοιότητες και συνδέσεις μεταξύ αυτών των συναντήσεων.

H Becky Campbell είναι εικαστικός και επιμελήτρια τέχνης που κατάγεται από τη Σκωτία. Ζει στην Αθήνα. Στο παρελθόν, έχει εργαστεί για την Fruitmarket Gallery στο Εδιμβούργο και στο Ίδρυμα ΔΕΣΤΕ στην Αθήνα. Είναι μέλος της οργανωτικής ομάδας της Snehta Residency στην Κυψέλη, ενώ οργανώνει και ανεξάρτητα πρότζεκτ. Έχει επιμεληθεί τις εκθέσεις Virtual Materiality για τη διαδικτυακή πλατφόρμα ekthesis-online.com και a στο The Demarco Archive και την Γκαλερί WOT, στο Εδιμβούργο. Ως εικαστικός έχει παρουσιάσει τη δουλειά της διεθνώς σε εκθέσεις, συμπεριλαμβανομένων των: Gaesahud, Konseptheimilid Sigmar, Ρέυκιαβικ, Ισλανδία, YELLOW, 2025 Kunst und Kultur e.V., Αμβούργο, Γερμανία, Short-lived Settlements, Snehta, Αθήνα, Come Ye Hither, Crofter’s Lodge, Loch Eport, North Uist, Σκωτία, three thousand seven hundred and two, JDM Foundation, Σικάγο, Ιλινόις, ΗΠΑ.

Artscape AthensΑνοιχτό Τοπίο Πολιτισμού. H Artscape Athens βρίσκεται στα σύνορα μεταξύ Κυψέλης και Πλατείας Αμερικής, στην οδό Μοσχονησίων 5. Λειτουργεί από την αρχή του 2014 ως η αίθουσα πολιτιστικής έκφρασης και καλλιτεχνικής δημιουργίας της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας Ελληνικό Μουσείο Παραμυθιών. Σκοπός της είναι να φιλοξενήσει κάθε μορφή καλλιτεχνικής έκφανσης και να αναδείξει τις εγχώριες δημιουργικές ιδέες. Ο συμμετοχικός σχεδιασμός των δράσεών της αποτελεί κινητήριο στοιχείο της, γι’ αυτό και δέχεται προτάσεις για προγράμματα και εκθέσεις από όποιον επιθυμεί να συστήσει ή να παρουσιάσει το έργο και τις ιδέες του στο κοινό.

Το Snehta Residency ιδρύθηκε στην Αθήνα το 2012 με σκοπό την προώθηση ξένων καλλιτεχνών μέσα απο τον κύκλο φιλοξενιών και των εκθέσεων που πραγματοποιει φέρνοντας τους σε επαφή με την Αθηναϊκή καλλιτεχνινή σκηνή. Οι καλλιτέχνες επιλέγονται και εργάζονται για δύο μηνες σε ένα διαμέρισμα στην Κυψέλη. Snehta είναι το όνομα Athens γραμμένο αντίστροφα και υποδηλώνει τις προθέσεις μας, για μια εκ των έσω έρευνα και ανάγνωση της εικαστικότητας της πόλης. Στόχος της Snehta είναι επίσης να μεταδώσει σύγχρονες εικαστικές πρακτικές και να αναδείξει άλλες που φέρουν στοιχεία επικαιρότητας, πειραματισμού και αυθεντίας εντός αλλά και εκτός χώρας.