Την Τρίτη 19 Μαρτίου στις 20.30, στο Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας, η Big Band δήμου Αθηναίων συνεχίζοντας τον κύκλο συνεργασιών της με διεθνείς και καταξιωμένους μουσικούς της jazz, έχει τη χαρά να φιλοξενήσει δύο κορυφαίους σολίστες των πνευστών, τον Δημήτρη Παπαδόπουλο στην τρομπέτα και τον Reiner Witzel στο σαξόφωνο.

Όταν ο Reiner Witzel πρωτοήρθε στην Ελλάδα ως παιδί στα τέλη της δεκαετίας του 1970, την ερωτεύτηκε και από τότε την επισκέπτεται συχνά. Κατά τον ίδιο,  έχει γίνει το πνευματικό του σπίτι: «Ίσως πριν πολλά χρόνια να ήμουν ένα ψάρι στη θάλασσα του Αιγαίου», έχει πει χαρακτηριστικά.

Οι μελωδίες, που ηχούν από το σαξόφωνό του, μας ταξιδεύουν όντως σε μια διάσταση, η οποία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί από τη ρευστότητα του νερού και το απέραντο της θάλασσας.

Στις νότες του σαξοφώνου του, έρχονται να προστεθούν και αυτές της τρομπέτας του Δημήτρη Παπαδόπουλου, του Έλληνα μουσικού, και να συνθέσουν μία ατμόσφαιρα που μόνο τα μπρούτζινα, μουσικά, πνευστά όργανα μπορούν. Ήχοι, άλλοτε μελαγχολικοί και άλλοτε χαρούμενοι θα εναλλάσσονται μέσα από την ερμηνεία κομματιών από το ευρύτερο ρεπερτόριο της jazz, με αφετηρία την Big Band, το σαξόφωνο και την τρομπέτα.

Η βραδιά είναι από τα σημαντικότερα δρώμενα στο χώρο της jazz μουσικής της πόλης αυτήν την περίοδο, καθώς ένας μεγάλος αριθμός από τις ενορχηστρώσεις που θα παιχτούν, έχει γραφτεί ειδικά για την ορχήστρα από κορυφαίους και διεθνώς καταξιωμένους συνθέτες.