Break the Chain Festival

Όλες οι μορφές τέχνης στο πρώτο anti - trafficking φεστιβάλ της Ελλάδας

Με αφορμή την Πανευρωπαϊκή ημέρα κατά της Εμπορίας Ανθρώπων, διοργανώνεται, στις 24 και 25 Οκτωβρίου, το φεστιβάλ πολλαπλών δράσεων «Break the Chain Festival», στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για το θέμα του trafficking.

Καλλιτέχνες, δημιουργικοί πολίτες, οργανώσεις και ιδρύματα της Κοινωνίας των Πολιτών ενώνουν τις δυνάμεις τους για να παρουσιάσουν ένα πολυσυλλεκτικό διήμερο πρόγραμμα πολλαπλών δράσεων. Θέατρο, χορός, μουσική, προβολές, εικαστικές και φωτογραφικές εκθέσεις – όλες οι μορφές τέχνης «μιλούν» με τη δικιά τους γλώσσα για το θέμα της εκμετάλλευσης του ανθρώπου από τον άνθρωπο.

Παράλληλα, στον ίδιο χώρο οργανώνονται αλλεπάλληλα workshops για παιδιά και ενήλικες με στόχο τη βιωματική προσέγγιση πάνω στο θέμα της ανθρώπινης εμπορίας, ενώ θα πραγματοποιηθούν και μια σειρά από πρωτότυπες ομιλίες, που στόχο έχουν να φωτίσουν το  θέμα από διαφορετικές πτυχές.

Τέλος, όλοι οι φορείς που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας (ΜΚΟ, Ιδρύματα και Δημόσιοι Φορείς) θα βρίσκονται εκεί για να ενημερώσουν τον κόσμο, να συζητήσουν και να παρουσιάσουν τις προτάσεις και τις δράσεις τους.

Με κεντρικό σύνθημα «Μη μένεις αμέτοχος/η», οι δεκάδες συμμετέχοντες προσκαλούν όλους σε αυτή τη «γιορτή» ενημέρωσης κι ανταλλαγής ιδεών, που θα γίνει με τον πλέον δημιουργικό τρόπο και τη μοναδική συμβολή της τέχνης.

Η καμπάνια «BreaktheChain» απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες: σε παιδιά και νέους  ως αυριανοί ενεργοί πολίτες, σε ενήλικες που ευαισθητοποιούνται με το θέμα και σε όλους όσοι επιθυμούν να  ενημερωθούν και να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση αυτού του τεράστιου προβλήματος του σύγχρονου κόσμου.

Μπορείτε να επισκεφθείτε το φιλόξενο χώρο της Τεχνόπολης, το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Οκτωβρίου, διαλέγοντας την εκδήλωση που θέλετε να παρακολουθήσετε ή το εργαστήριο που θα θέλατε να συμμετάσχετε. Η ποικιλία είναι μεγάλη: από θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις ως εργαστήριο φωτοθεραπείας και αγώνες ρητορικής.

Λίγα λόγια για το Trafficking
Αν το θέμα του Trafficking ακούγεται θεωρητικό και μακρινό, οι αριθμοί μπορούν να πείσουν τον καθένα για την έκταση και τη σπουδαιότητά του: 27.000.000 σύγχρονοι δούλοι, 4.500.000 θύματα σεξουαλικής trafficking, 5.500.000 παιδιά θύματα για κάθε είδους εκμετάλλευση. Μόνο 1 στους 100.000 ευρωπαίους διακινητές καταδικάζεται, μόνο το 1 – 2% των θυμάτων καταφέρνει να αποδράσει.

Ανάμεσα στις πολλές μορφές χρήσης του trafficking από τους σωματέμπορους είναι: η σεξουαλική εκμετάλλευση, η καταναγκαστική εργασία, η παιδική εργασία, η εμπορία οργάνων, η επαιτεία. Αυτό που αξίζει να θυμάται κανείς είναι πως  η εμπορία ανθρώπων αποτελεί σήμερα το τρίτο μεγαλύτερο οργανωμένο έγκλημα μετά την παράνομη διακίνηση ναρκωτικών και την εμπορία όπλων.

Η καμπάνια Break the Chain θέλει να αναδείξει τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε όλοι να συμβάλουμε, με μικρές καθημερινές πράξεις και επιλογές στο να σπάσει η αλυσίδα του trafficking.

Το BreaktheChain αποτελεί μια πρωτοβουλία του Ηρακλή Μοσκώφ, του Εθνικού Εισηγητή για την Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων στο Υπουργείο Εξωτερικών και υλοποιείται σε συνεργασία με την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, την πολιτιστική πλατφόρμα ελculture και τη ΜΚΟ PRAKSIS. Συνδιοργανωτές του φεστιβάλ είναι το Solidarity – Now και το Ίδρυμα Μποδοσάκη μεσω του προγράμματος των ΕΕA Grants: Είμαστε όλοι Πολίτες, που έχουν ως στόχο την ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των δράσεων στην επίσημη ιστοσελίδα του Break the Chain Festival

Ακολουθήστε το «Break the Chain Festival» στο facebook

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.