Breaking Art II: The performance στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Breaking Art

Πρωτοεμφανιζόμενοι χορογράφοι και μουσικοί-συνθέτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό συναντιούνται για πρώτη φορά

Οκτώ εβδομάδες πυρετώδους προετοιμασίας έφτασαν στο τέλος τους, και οι 14 νέοι δημιουργοί που επιλέχθηκαν να συμμετάσχουν στο φετινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, είναι έτοιμοι να παρουσιάσουν τις πρωτότυπες δημιουργίες τους την Παρασκευή 8 Μαρτίου (20.00) στην Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Επτά πρωτοεμφανιζόμενοι χορογράφοι και επτά νέοι μουσικοί-συνθέτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό συναντήθηκαν για πρώτη φορά μέσω του πρότυπου αυτού προγράμματος και εργάστηκαν από κοινού με στόχο τη δημιουργία επτά νέων έργων σύντομης διάρκειας.

Με έμφαση στον πειραματισμό και με αφοσίωση στην μεθοδολογία τους, η χορογράφος Σοφία Μαυραγάνη και ο μουσικός-συνθέτης και ερευνητής νέων μέσων Θάνος Πολυμενέας–Λιοντήρης, εισηγητές του προγράμματος, δουλεύουν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην κόψη της χορογραφικής και της μουσικής δημιουργίας.

«Έχει πολύ ενδιαφέρον, σημειώνουν, να παρακολουθούμε πώς αλληλεπιδρούν οι τέχνες του χορού και της μουσικής· ο κάθε δημιουργός μαθαίνει και εμπνέεται από τη πρακτική του άλλου με αποτέλεσμα να εμπλέκεται δημιουργικά όχι μόνο στη διαμόρφωση της καλλιτεχνικής ιδέας στην οποία βασίζεται κάθε έργο αλλά και στη διαδικασία δημιουργίας του.»

Καλλιτεχνική και εκπαιδευτική πρόκληση του BREAKING ART είναι η υποστήριξη των πρωτοεμφανιζόμενων δημιουργών, η ενθάρρυνση της ανίχνευσης νέων αισθητικών κωδίκων και η διασύνδεση των δημιουργών της νέας γενιάς· ένας σταθμός μετά την έξοδό τους από το περιβάλλον των σπουδών και πριν την επαγγελματική τους αφομοίωση.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

8 €
- €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.