“Cédric Bouteiller Solo Show” στην Kapopoulos Fine Arts στη Μύκονο

CEDRIC BOUTEILLER

Κομμάτια των μεγαλουπόλεων με την αφαιρετική πνευματική διάθεση του καλλιτέχνη

Η Kapopoulos Fine Arts Μykonos Gallery στο Κεντρικό Ματογιάννι στη χώρα της Μυκόνου φέρνει τον αέρα της εικαστικής δημιουργίας στο νησί των ανέμων με την παρουσίαση σημαντικών καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Στις 12 Ιουλίου εγκαινιάζεται στον χώρο της Kapopoulos Fine Arts έκθεση του κορυφαίου διεθνούς καλλιτέχνη Cédric Bouteiller.

Παρουσιάζει ψηφιακές φωτογραφικές συνθέσεις τις οποίες τυπώνει σε αλουμίνιο και εμπλουτίζει με κολάζ, σχέδια, ετικέτες ή υδατογραφίες, τις οποίες καλύπτει με διάφανη ρητίνη, πετυχαίνοντας μοναδικό αποτέλεσμα.

Πρόκειται για μια σειρά έργων που χαρακτηρίζονται από την έντονη πολυχρωμία τους, τα οποία μεταφέρουν κομμάτια των μεγαλουπόλεων με την αφαιρετική πνευματική διάθεση του καλλιτέχνη που εμπνέεται από το περιβάλλον και την καθημερινότητα μας, τα οποία απογειώνει στη συνέχεια στους καμβάδες του.

Άλλωστε ο Σέντρικ Μπουτελιέ, είναι ζωγράφος, φωτογράφος και γραφίστας και έχει μια ιδιαίτερη ικανότητα να συνδυάζει διαφορετικές τεχνικές. Ένας καλλιτέχνης πολλαπλών πτυχών και αυτές τις πτυχές του ξετυλίγει και στην έκθεση του στη Μύκονο.

«Η αφαιρετική τεχνική  που μεταφέρω μέσα από τη ζωγραφική μου αντανακλά τον εσωτερικό μου εαυτό, την ύπαρξη μου», λέει ο ίδιος. Με γοητεύει η  ιδέα να ανασύρεται χωρίς φραγμούς το υποσυνείδητο μου που περιλαμβάνει την αμφιβολία, τη θλίψη, αλλά και τη λαμπερή μου πλευρά. Όλα αυτά τα κομμάτια είναι οι διαφορετικές πλευρές του εαυτού μου, που συνυπάρχουν και άλλοτε έρχεται η μία στην επιφάνεια και άλλοτε η άλλη.»

Ο Μπουτελιέ έκανε μια παγκόσμια περιοδεία κατά την οποία επισκέφθηκε τις μεγάλες πόλεις της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου, του Παρισιού, του Τόκιο και της Σαγκάης με σκοπό να συλλέξει εικόνες και μνήμες διαφορετικές.

Στη συνέχεια επέστρεψε στη βάση του μεταφέροντας όλες αυτές τις πολλές και διαφορετικές εικόνες που είχε περισυλλέξει, οι οποίες περίμεναν την κατάλληλη ώρα για να αναδυθούν στον κόσμο της αφηρημένης τέχνης.

Οι τρεις βασικές έννοιες-κλειδιά στο έργο του είναι το χρώμα, το υλικό, η κίνηση. Ο Γάλλος καλλιτέχνης ξεχνά όλους τους ακαδημαϊκούς κώδικες και την επεξηγηματική χειρονομία και εκφράζει τον εαυτό του με αφηρημένα έργα ζωγραφικής και γκράφιτι, τοποθετώντας τα συναισθήματα στην καρδιά της σύνθεσης. Ο αυτοσχεδιασμός και η φαντασία χαρακτηρίζουν τη δουλειά του που κερδίζει τη ματιά του αποδέκτη της.

Είναι ένας πολύπλευρος καλλιτέχνης. Ένας αλχημιστής των χρωμάτων και των διαφορετικών τεχνικών. Το 2009, πλησίασε το Street Art χρησιμοποιώντας σύμβολα, γκράφιτι, στένσιλ και αφίσες. Η καλλιτεχνική του έκφραση είναι ένας συνδυασμός διαφορετικών τεχνικών, ένα μείγμα σύγχρονης φωτογραφικής προοπτικής, σύγχρονης ζωγραφικής, γκράφιτι, ψηφιακής τέχνης και κολάζ.

Ο Cédric Bouteiller γεννήθηκε το 1970 στη Γαλλία και σπούδασε πλαστικές τέχνες και φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο της Aix-en-Provence.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.