Το ”Chernobyl Live” έρχεται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2021 στις 9 και 10 Οκτωβρίου στην Πειραιώς 260 .

Η Χίλντουρ Γκουδναντόττιρ (Hildur Guðnadóttir), που πρόσφατα τιμήθηκε για τη μουσική της στο «Τζόκερ» του Τοντ Φίλιπς (βραβείο Όσκαρ, βραβείο BAFTA, Critics’ Choice Movie Award, Χρυσή Σφαίρα) έδωσε το δικό της, καθοριστικό στίγμα και στην επιτυχία της πολυβραβευμένης σειράς του HBO ”Chernobyl”, για την οποία τιμήθηκε με βραβείο Γκράμμυ.

Η Ισλανδή μουσικός και συνθέτρια ηχογράφησε το σάουντρακ του ”Chernobyl” στο εγκαταλειμμένο πυρηνικό εργοστάσιο Ignalina στη Λιθουανία, όπου μαζί με τους συνεργάτες της Κρις Γουάτσον και Σαμ Σλέητερ μελέτησαν και αξιοποίησαν τις ηχητικές δυνατότητες του κτίσματος –που αποτελείται από χώρους εμβαδού 600 μέτρων–, τους ήχους των μηχανημάτων, φυσικά όργανα, ηλεκτρονικά μέσα και, κάποιες φορές, την ίδια της τη φωνή.

Τώρα, σε ένα άλλο παλιό εργοστάσιο, στην Πειραιώς 260, η Χίλντουρ Γκουδναντόττιρ προσκαλεί το κοινό να απολαύσει ζωντανά τη μουσική του ”Chernobyl”, δημιουργώντας εκ νέου τα μοναδικά της ηχητικά τοπία.