Παράταση παραστάσεων για το έργο της Μαρί Ντιάιγ, σε σκηνοθεσία Βασίλη Μαυρογεωργίου

Μετά την πρώτη παρουσίασή της στο Φεστιβάλ Σύγχρονου Θεάτρου 2014, «Το Γαλλικό Θέατρο à la Grecque» και μια σύντομη, άκρως επιτυχημένη πορεία στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, η «Χίλντα» της Μαρί Ντιάιγ σε σκηνοθεσία Βασίλη Μαυρογεωργίου, συνεχίζει τον κύκλο των παραστάσεων της στο Theatro Victoria από την Τετάρτη 11 Μαρτίου. Η παράσταση θα παίζεται στην Κεντρική Σκηνή του θεάτρου κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 21:00.

Γεννημένη το 1967 στη βόρειο-κεντρική Γαλλία, η Μαρί Ντιάιγ από μητέρα Γαλλίδα και πατέρα Σενεγαλέζο, ξεκίνησε να γράφει από τα 12-13 της χρόνια και σπούδασε στη Σορβόννη. Έχει αποσπάσει τα βραβεία Femina (2001) και Goncourt (2009) για μυθιστορήματά της, ενώ έργα της παίζονται σταθερά στο θέατρο από το 2000. Το λογοτεχνικό περιοδικό La Quinzaine littéraire σημειώνει: «Η Marie NDiaye έχει βρει έναν αποκλειστικά δικό της τρόπο για να μιλήσει για πράγματα που ανήκουν σε όλους».

Στο έργο της «Χίλντα», πρωταγωνιστούν μία νεαρή υπηρέτρια, η Χίλντα και η κυρία της. Η συγγραφέας διεισδύει στα άδυτα του αιώνιου ζεύγους κύριος–υπηρέτης, ανώτερος–κατώτερος, ισχυρός–ανίσχυρος. Ένα δοκίμιο για την αλλοτρίωση της προσωπικότητας και την ουτοπία της συνύπαρξης. Η κυρία επιθυμεί να δώσει σάρκα και οστά στις συγκεχυμένες και ουτοπικές της ιδέες περί ελευθερίας, δημοκρατίας και ισότητας, ενώ η Χίλντα θέλει απλώς, να παραμείνει μία απλή υπηρέτρια. Η ιστορία μιας καταστροφής.

Συντελεστές

Μετάφραση: Ανδρέας Στάικος
Σκηνοθεσία: Βασίλης Μαυρογεωργίου
Σκηνικά: Γιώργος Λυντζέρης
Kοστούμια: Κωσταντίνος Ζαμάνης
Φωτογραφίες: Γιάννης Καραμπάτσος
Video: plays2place productions
Βοηθός σκηνοθέτη: Γωγώ Μαραγγούλη
Ερμηνεύουν: Άννα Κουτσαφτίκη, Νικόλας Πιπεράς, Νατάσα Εξηνταβελώνη

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

5 €
- 12 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ