«Chinatown» στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Το φιλμ νουάρ του Ρομάν Πολάνσκι σε προβολή με ελεύθερη είσοδο

Σε ένα από τα πιο αγαπημένα σημεία της Θεσσαλονίκης, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σας προσκαλεί σε μια αξέχαστη κινηματογραφική εμπειρία. Το αριστουργηματικό φιλμ νουάρ «Chinatown» του Ρομάν Πολάνσκι, με τους Τζακ Νίκολσον, Φέι Ντάναγουεϊ και Τζον Χιούστον, θα προβληθεί με ελεύθερη είσοδο την Τρίτη 12 Ιουλίου 2016, στο πλακόστρωτο του Λιμανιού, με θέα τον Θερμαϊκό κόλπο.

Από τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών, το Chinatown μας μεταφέρει στο Λος Άντζελες της δεκαετίας του ’30, όπου ένας ιδιωτικός ντετέκτιβ προσλαμβάνεται από τη σύζυγο ενός επιχειρηματία για να εξιχνιάσει μια υπόθεση μοιχείας. Στην πορεία, θα βρεθεί μέσα σε μια μυστηριώδη δίνη απληστίας, απάτης, διαφθοράς και δολοφονιών. Με το υποδειγματικό σενάριο του Ρόμπερτ Τάουνι, που θεωρείται από πολλούς ως το καλύτερο στην ιστορία του σινεμά, η ταινία συγκέντρωσε έντεκα υποψηφιότητες για Όσκαρ, κερδίζοντας τελικά το Όσκαρ Καλύτερου Πρωτότυπου Σεναρίου.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.