Η τελευταία προβολή του ciné-club για τη σεζόν, πριν το ξεκίνημα των θερινών προβολών, συνδέεται με τη «Νύχτα των Ιδεών», που είναι αφιερωμένη φέτος στο θέμα της ευτυχίας. Στο πλαίσιο αυτό προβάλλεται η ταινία Το χρονικό ενός καλοκαιριού του Jean Rouch.

Το καλοκαίρι του 1960, ο σκηνοθέτης και εθνολόγος Jean Rouch μαζί με τον κοινωνιολόγο, Edgard Morin, διερευνούν τη ζωή των Παριζιάνων, ανθρώπων διαφορετικών ηλικιών και υπόβαθρου.

Η ερώτηση που τίθεται σε όλους και στην οποία πρέπει να απαντήσουν είναι «Είστε ευτυχισμένοι;» Σκοπός είναι να προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε την αντίληψή τους για την ευτυχία μέσα σε ένα περίπλοκο ιστορικό και κοινωνικό πλαίσιο, με τον πόλεμο της Αλγερίας να μαίνεται και το Κονγκό να παλεύει ταυτόχρονα για την ανεξαρτησία του.

Με αυτή την ταινία, ο Jean Rouch και ο Edgard Morin σκηνοθετούν τους εαυτούς τους και δε φοβούνται να κρύψουν τον μηχανισμό του εγχειρήματος τους, συζητώντας για τις συναντήσεις και την προσέγγισή τους. Με αυτό το ξεχωριστό έργο, γίνονται λοιπόν οι πρωτοπόροι του «σινεμά ντιρέκτ» ή «σινεμά βεριτέ».

Θα ακολουθήσει συζήτηση με τη συμμετοχή του Σκηνοθέτη και Παραγωγού Marco Gastine και του Ανθρωπολόγου Παύλου Κάβουρα την οποία θα συντονίσει η ομάδα Gavagai.