CineDoc: «Το Θαύμα του Μικρού Πρίγκιπα» της Marjoleine Boonstra

Ένα ντοκιμαντέρ για τη διαχρονικότητα του «Μικρού Πρίγκιπα» του Σεντ Εξιπερί

Τον Φεβρουάριο το CineDoc ανακαλύπτει πως ένα μόνο βιβλίο έχει καταφέρει να διατηρήσει ζωντανές γλώσσες και διαλέκτους σε ολόκληρο τον πλανήτη, που κινδύνευαν με εξαφάνιση, με «Το Θαύμα του Μικρού Πρίγκιπα» της Marjoleine Boonstra.

Λίγα λόγια για την ταινία:

Μετά τη Βίβλο, «Ο Μικρός Πρίγκιπας» του Σεντ-Εξιπερί είναι το πιο πολυμεταφρασμένο βιβλίο του κόσμου, με εκδόσεις σε περισσότερες από 300 γλώσσες. Γιατί έγινε τόσο δημοφιλές σε τόσο διαφορετικές κουλτούρες; Και πώς το χρησιμοποιούν σήμερα οι μεταφραστές για να διασώσουν γλώσσες και διαλέκτους σε κίνδυνο ανά τον κόσμο;

Από την έρημο της Σαχάρας στις αχανείς χιονισμένες εκτάσεις της Φιλανδίας κι από τα γραφικά στενά του Παρισιού στις φτωχικές γειτονιές του ταραγμένου Ελ Σαλβαδόρ, εμπνευσμένοι μεταφραστές μιλούν για τους δικούς τους μικρούς πρίγκιπες και το βιβλίο που κατάφερε να είναι τόσο βαθιά προσωπικό και οικουμενικό την ίδια στιγμή.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

3 €
- 6 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

3 Απαντήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.