CineDoc: «Ένας Καλύτερος Άνδρας» των Attiya Khan και Lawrence Jackman

Μια βαθιά προσωπική ταινία για τη βία κατά των γυναικών, στην εποχή του #MeToo

Με την υποστήριξη της Πρεσβείας του Καναδά | Σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων και το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας.

Μόλις στα 16 της και για περισσότερα από 2 χρόνια η Attiya Khan υπέστη ακραία σωματική και ψυχολογική βία από τον τότε σύντροφό της. 20 χρόνια μετά τον χωρισμό τους, του ζητάει να έρθει αντιμέτωπος με το παρελθόν τους σε μια βαθιά προσωπική ταινία που όμως, πολύ παραπάνω από την ιστορία τους, αφορά τη συζήτηση για τη βία κατά των γυναικών εν γένει.

Η ταινία των Khan και Jackman είναι πολλές στιγμές άβολη –οι περιγραφές της κακοποίησης παρότι καθόλου στυλιζαρισμένες, ή ίσως ακριβώς γι’ αυτό, είναι σοκαριστικές. Η Khan δεν δαιμονοποιεί τον πρώην σύντροφό της, ούτε όμως υποκύπτει στην απλοϊκή λύση μιας επί της οθόνης κάθαρσης. Η κυρίως δύναμή της έγκειται στο ότι ξεκινάει έναν επώδυνα ειλικρινή διάλογο στις σωστές του βάσεις. Πόσο συμβολικό, αν και τυχαίο, είναι άλλωστε ότι η έξοδος της ταινίας στις αμερικανικές αίθουσες τον Οκτώβριο του 2017 συνέπεσε ακριβώς με τις απαρχές του κινήματος #ΜeΤoo;

*Την προβολή στο Γαλλικό Ινστιτούτο θα ακολουθήσει Q&A με εκπροσώπους από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων και το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

3 €
- 6 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

2 Απαντήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.