Το ντοκιμαντέρ του Sébastien Lifshitz απέσπασε το Βραβείο César Καλύτερου Ντοκιμαντέρ

Οι «Αόρατοι» του Sébastien Lifshitz είναι η ιστορία έντεκα ανδρών και γυναικών που γεννήθηκαν την περίοδο του μεσοπολέμου. Μοιάζει οι πρωταγωνιστές του ντοκιμαντέρ να μην έχουν τίποτα κοινό εκτός από την ομοφυλοφιλία τους καθώς και το ότι μεγάλωσαν σε μια κοινωνία απόλυτα εχθρική απέναντί τους. Σε μία εποχή που ο όρος «gay» δεν είχε ακόμα καν εισχωρήσει στο λεξιλόγιο της κοινωνίας, αυτοί ανακάλυπταν την κρυφή ηδονή και προσπαθούσαν να πείσουν πρώτα τους εαυτούς τους ότι η επιθυμία τους είναι κάτι το φυσιολογικό.

Δεν πρόκειται για το γνωστό εορτασμό των ηρωικών πρωτοπόρων που πολέμησαν για να βγουν από τα περιθώρια, σπάζοντας τα εμπόδια για τις επόμενες γενιές. Οι χαρακτήρες του Lifshitz είναι απλοί άνθρωποι που ζουν στην εξοχή: ένα ζευγάρι ανδρών που τρέχει το δικό τους καταφύγιο πουλιών, ένας άνδρας που μαζεύει κατσίκες όλη του τη ζωή, ένα ζευγάρι λεσβιών που παράγει κατσικίσιο τυρί σε ένα αγρόκτημα, σε μια ειδυλλιακή τοποθεσία και μία γυναίκα που ανακάλυψε τη σεξουαλικότητά της, έπειτα από χρόνια γάμου.

Υπάρχει μια χάρη και μία λεπτότητα στον τρόπο που ο Lifshitz μοιράζεται τις προσωπικές ιστορίες αυτών των ανθρώπων. Έχει τον τρόπο του να κάνει τους πρωταγωνιστές του να νιώθουν άνετα και να μιλούν με μια απόλυτη ειλικρίνεια για τις ζωές τους. Απλοί άνθρωποι που αυτό που τους έκανε αόρατους για δεκαετίες, είναι ακριβώς αυτό που ο Lifshitz προσπάθησε να αναδείξει: την αγάπη τους για τα άτομα του ίδιου φύλου. Μια ευαίσθητη και διασκεδαστική ταινία που απέσπασε το Βραβείο César Καλύτερου Ντοκιμαντέρ.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

5 €
- 6 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Μία Απάντηση

  1. Πολύ ενδιαφέρον θέμα, για την απομόνωση και τον ρατσισμό που βιώνουν ορισμένοι άνθρωποι εξαιτίας της διαφορετικότητάς τους..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.