Το CineDoc παρουσιάζει τη θεματική ενότητα North Meets South που προβάλλει βραβευμένα ντοκιμαντέρ από χώρες της Σκανδιναβίας συνεχίζοντας με το αφιέρωμα στη Φινλανδία, σε συνεργασία με τη Φινλανδική Πρεσβεία, την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013.

20.00, The Commissioner Pekka Lehto / 60′ / Finland

Το ντοκιμαντέρ παρακολουθεί τον Olli Rehn, επίτροπο της ΕΕ για τις Νομισματικές Υποθέσεις, επί δύο χρόνια, καθώς αντιμετωπίζει το πρώτο κύμα της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα. Είναι εφικτή η επίλυση της κρίσης; Το ντοκιμαντέρ προσεγγίζει τα καυτά ερωτήματα που απασχολούν όλους μας: Γιατί δεν παίρνουμε τις απαραίτητες αποφάσεις; Γιατί δεν αλλάζουμε το τραπεζικό σύστημα; Τι φοβόμαστε και τι επιθυμούμε;

21.30 Steam of Life Joonas Berghäll, Mika Hotakainen / 80′ / 2010 / Finland

Από μια χώρα με ατέλειωτους, σκοτεινούς και κρύους χειμώνες, μια κωμική αλλά και συγκινητική ματιά στη ζωή και την καρδιά Φινλανδών αντρών, που μέσα στη σάουνα ξεγυμνώνουν τις αγωνίες, τις χαρές και τις λύπες της ζωής τους. Συνήθως με ένα ποτό στο χέρι, οι ιστορίες κυλούν αβίαστα η μία μετά την άλλη, φανερώνοντας την τρυφέροτητα και την παιδικότητα των Φιλανδών.

Περισσότερες πληροφορίες για το CineDoc μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του.