Cinedoc: Monster in the Mind

Ένα ντοκιμαντέρ που παρουσιάζει τα αποτελέσματα της έρευνας γύρω από τη νόσο του Αλτσχάιμερ

Ποιος δεν φοβάται τις τρομακτικές συνέπειες της νόσου Αλτσχάιμερ; Από μερικούς θεωρείται η πιο σημαντική επιδημία του 21ου αιώνα. Όμως τι ακριβώς είναι και ποια είναι τα αίτιά της; Είναι αμιγώς ασθένεια της τρίτης ηλικίας ή πλήττει και νεαρά άτομα; Υπάρχει έγκυρο αντίδοτο ή φαρμακευτική αγωγή;

Η σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ «Monster in the Mind», Tζιν Κάρπερ, είναι πρώην δημοσιογράφος του CNN σε εκπομπές υγείας και ιατρικών θεμάτων. Όταν στα 83 της χρόνια, ανακαλύπτει ότι διατρέχει υψηλό κίνδυνο εμφάνισης Αλτσχάιμερ, ξεκινά ένα οδοιπορικό για να καταπολεμήσει τους φόβους της και να μάθει όσα περισσότερα γίνεται σχετικά με τη θανατηφόρα νόσο.

Μέσα από συνεντεύξεις με κορυφαίους γιατρούς και ερευνητές, το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει τα αποτελέσματα της έρευνας που μας αφήνει μια ελπιδοφόρα προοπτική, ξεπερνώντας τα στερεότυπα και τις παρανοήσεις σχετικά με το Αλτσχάιμερ. Με ψυχραιμία και θάρρος, η Tζιν Κάρπερ μάς προτείνει τρόπους για μια ζωή πιο ποιοτική, απαλλαγμένη από τον φόβο της άνοιας.

https://vimeo.com/202047198%20

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

5 €
- 6 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Μία Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.