«Σινεμά ο Παράδεισος»: Θερινό σινεμά για ένα βράδυ στην πλατεία Αριστοτέλους

Έναρξη σεζόν με νοσταλγική διάθεση

«Ελάτε να θυμηθούμε όλοι μαζί το γεμάτο λαχτάρα και μαγεία βλέμμα του μικρού Τότο τη στιγμή που μπήκε για πρώτη φορά στην καμπίνα προβολής του κινηματογράφου. Να ξαναζήσουμε το σινεμά όπως ήταν παλιά. Να ερωτευτούμε, να γελάσουμε, να συγκινηθούμε. Να δούμε παρέα το βραβευμένο με Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας Σινεμά ο Παράδεισος του Τζουζέπε Τορνατόρε, την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2019 στην εμβληματική πλατεία Αριστοτέλους, μπροστά από το ιστορικό Ολύμπιον και να γιορτάσουμε την έναρξη της σεζόν της Ταινιοθήκης Θεσσαλονίκης με νοσταλγική διάθεση.

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης «στήνει» για ένα βράδυ που θα μείνει αξέχαστο, στην πλατεία Αριστοτέλους ένα υπέροχο θερινό σινεμά, σαν αυτά που κυριαρχούσαν στην πλατεία και την πόλη τη δεκαετία του 1950 συμμετέχοντας με χαρά στη σειρά εκδηλώσεων Σεζόν κλασικών ταινιών, που υποστηρίζεται από το πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη – MEDIA».

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, φέτος το καλοκαίρι, προβάλλονται σε ορισμένους από τους πιο εμβληματικούς χώρους πολιτιστικής κληρονομιάς της Ευρώπης – σε 13 χώρες – ευρωπαϊκές κλασικές ταινίες για την ανάδειξη της πλούσιας και ποικιλόμορφης πολιτιστικής κληρονομιάς μας».

Σινεμά ο Παράδεισος / Cinema Paradiso

(Ιταλία – Γαλλία, 1988)

Σκηνοθεσία – σενάριο: Τζουζέπε Τορνατόρε / Giuseppe Tornatore.
Με τους: Philippe Noiret, Enzo Cannavale, Antonella Attili.
Έγχρωμη, 118΄.

Σε ένα μικρό χωριό της Ιταλίας στις αρχές του 1950, ένα αγόρι ο Τότο γίνεται φίλος με τον Αλφρέντο, τον ηλικιωμένο μηχανικό προβολής του τοπικού σινεμά και μέσα από τη φιλία τους ανακαλύπτει τον μαγικό κόσμο του κινηματογράφου. Ο Τότο, καθώς μεγαλώνει, θα αναγκαστεί να αποχαιρετήσει τους γνωστούς του και να αναζητήσει την τύχη του στην πόλη. Τριάντα χρόνια αργότερα, θα ενημερωθεί για τον θάνατο του Αλφρέντο και θα επιστρέψει στο χωριό για την κηδεία.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.