Ένα ταξίδι στον κόσμο του Τσάρλυ Τσάπλιν με τη συνοδεία πιάνου του Χρήστου Οικονομίδη

Η διαχρονική κινηματογραφική δημιουργία του Τσάρλι Τσάπλιν «Τα φώτα της πόλης» οδηγούμενη ζωντανά από το πιάνο του Χρήστου Οικονομίδη, με μελωδίες που ταξιδεύουν πίσω στο μέλλον σε μία παράσταση νεοκλασικού ύφους, παρουσιάζεται το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου, στον  Κινηματογράφο Τριανόν.

«Τα φώτα της πόλης» του Τσάρλι Τσάπλιν, με επίκεντρο την ανθρωπιά και τη θυσία είναι μια τοιχογραφία της Αμερικής του ’20 και ένα βαθύ ψυχογράφημα των ανθρώπινων χαρακτήρων και σχέσεων. Η πρόθεση για μια εκ νέου ανακάλυψη των φιλμ της βωβής περιόδου του κινηματογράφου οδήγησε το Χρήστο Οικονομίδη στην καλλιτεχνική αυτή πρόταση, όπου οι διάλογοι και οι συγκρούσεις των προσώπων του έργου, αποδίδονται από έναν πιανίστα κάτω από το άσπρο πανί.

Γεννημένος στη Δράμα το 1963, ο Χρήστος Οικονομίδης σπούδασε ανώτερα θεωρητικά (αρμονία, αντίστιξη, φούγκα) με τον Γιάννη Ιωαννίδη, διευθυντή της κρατικής ορχήστρας Αθηνών. Βραβευμένος για τη μουσική του στο έργο «Διαδρομή σε Λευκό Τοπίο» στο θεατρικό διαγωνισμό Ιθάκης, οργανωτής και βασικός συνθέτης και στιχουργός του μουσικού σχήματος Επόμενη Κίνηση.

Έχει κυκλοφορήσει ένα δίσκο με τον τίτλο «Γλυκειά Ζωή» καθώς και 13 πρελούδια για πιάνο που περιλαμβάνει μελοποίηση Ελλήνων ποιητών με τίτλο «Ζώο, έρως αγέρωχο και ηχηρό» όπου τραγουδούν η Μόρφω Τσαιρέλη κι ο Δώρος Δημοσθένους.

H νέα αυτή καλλιτεχνική οπτική αφορά σε ένα μινιμάλ soundtrack, που μεγεθύνει τα συναισθήματα και δίνει ηχηρή πνοή στη βουβή εξέλιξη της δράσης, δημιουργεί μια μουσική performance.

Οι κινηματογραφικές αναμνήσεις των παιδικών χρόνων αλλά και αυτές της δημιουργικής διαμόρφωσης, όπου η βωβή ασπρόμαυρη κατάνυξη παίζει κεντρικό ρόλο, ζωντανεύουν για να ταξιδέψουν στον κόσμο του Τσάρλυ Τσάπλιν, εκεί όπου βιώνονται η αδικία και τα κοινωνικά δεινά αλλά φυτρώνει ο σπόρος της καλοσύνης.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

6 €
- 8 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.