“Classic Rock 3” στο Ηρώδειο: Οι μεγαλύτερες ροκ επιτυχίες συναντούν τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Πράγας και την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών

80 κλασικοί μουσικοί, τραγουδιστές, ηλεκτρικά όργανα, o βιρτουόζος Uli Jon Roth και η φωνή του Ray Wilson κάτω από την Ακρόπολη

«Τον Σεπτέμβριο του 2017 ήταν προγραμματισμένη μια βραδιά αλλά τελικά έγιναν δύο sold out συναυλίες στο Ηρώδειο. Το ίδιο έγινε και τον Σεπτέμβριο του 2018. Το ραντεβού καθιερώθηκε. Το Classic Rock 3 θα είναι εδώ και φέτος, στο Ηρώδειο με δυνατούς guests, και τις πιο μεγάλες ροκ επιτυχίες, σε ένα νέο playlist.

Μια από τις μεγαλύτερες ορχήστρες της Ευρώπης, η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Πράγας, παρουσιάζει τη συναυλία με την οποία η ροκ μουσική μπόρεσε να εισχωρήσει και να ακουστεί σε όλες τις μεγάλες όπερες της Ευρώπης. Διάσημα τραγούδια των μεγαλύτερων ροκ συγκροτημάτων όπως Pink Floyd, The Rolling Stones, AC/DC, Metallica, Scorpions, Genesis, Queen κ.α. παρουσιάζονται με συμφωνικό ήχο, μαζί με ηλεκτρικά όργανα. Και φέτος στο Ηρώδειο, το πρόγραμμα θα παρουσιαστεί με τη σύμπραξη της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών υπό τη μουσική διεύθυνση του μαέστρου, συνθέτη και ενορχηστρωτή Friedemann Riehle.

Την Τρίτη 17 και την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019 τα αστέρια της rock και το φεγγάρι του κλασικού ήχου θα φωτίσουν με τη λάμψη τους τη σκηνή του Ηρωδείου, σε μια μουσική εμπειρία ζωής για τους θεατές της Αθήνας. Χαρισματικές και εμβληματικές μουσικές προσωπικότητες ο Uli Jon Roth και ο Ray Wilson είναι οι μοναδικοί που μπορούν να ενώσουν σε έναν υπέροχο συνδυασμό το hard rock και το progressive rock με τον Vivaldi».

Οι φετινοί guests:

Ο Uli Jon Roth

Μέλος των Scorpions στα πιο δημιουργικά τους χρόνια που καθιερώθηκαν ως μία από τις σημαντικότερες ροκ μπάντες παγκοσμίως στους ιστορικούς δίσκους Fly to the Rainbow (1974), In Trance (1975), Virgin Killer (1976), Taken by Force (1977), Tokyo Tapes (1978). Γνώρισε μαζί τους την δόξα ως τραγουδοποιός και καθιερώθηκε διεθνώς ως πρωτοπόρος δεξιοτέχνης της ηλεκτρικής κιθάρας. Κοινό και κριτικοί τον χαρακτήρισαν υποψήφιο διάδοχο του Jimi Hendrix. Κάθε δίσκος στη solo καριέρα του αποτελεί ορόσημο και σημείο αναφοράς στην ιστορία της rock-classic μουσικής. Έχει συνεργαστεί με τα πιο διάσημα ονόματα της ροκ παγκοσμίως σε μια καριέρα που μετρά πέντε δεκαετίες. Θα ερμηνεύσει Scorpions και όχι μόνο.

Ο τραγουδιστής των Genesis, Ray Wilson

Μετά την αποχώρηση του Phil Collins, ο Ray Wilson  αναλαμβάνει την  σκυτάλη ως συνθέτης και τραγουδιστής των Genesis και ηχογραφεί με τους «γίγαντες» της rock το υπέροχο «Calling all stations» -μια μεγάλη δισκογραφική επιτυχία- η οποία απογειώθηκε με μια επιτυχημένη ευρωπαϊκή περιοδεία και την πρωταγωνιστική παρουσία τους στα φημισμένα  φεστιβάλ «Rock am Ring» και «Rock am Park». Με περισσότερα από 20 χρόνια καριέρας, το Classic Rock Magazine τον έχει αναγνωρίσει ως έναν από τους καλύτερους τραγουδιστές του Ηνωμένου Βασιλείου, που έχουν υπάρξει ποτέ. Το πρότζεκτ του «GENESIS CLASSIC» σε συνεργασία με το Berlin Symphony Ensemble αποτελεί μια ξεχωριστή στιγμή της καριέρας του που του χαρίζει ακόμα sold out εμφανίσεις σε όλον τον κόσμο.

Ερμηνευτής του «Inside» με τους «STILTSKIN» που παραμένει, μέχρι και σήμερα, ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα rock κομμάτια όλων των εποχών. Θα ερμηνεύσει μεγάλες επιτυχίες των Genesis, Phil Collins και Peter Gabriel όπως «Another Day in Paradise», «Congo», «Mama», «Land of Confusion», «Solsbury Hill» κ.α.

Ακόμα τραγουδούν η Liz Vandall και η Marketa Poulickova

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

25 €
- 83 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

4 Απαντήσεις

  1. Συγχαρητήρια για την ωραία σας σελίδα! Θα ήθελα πολύ να δω τον Uli Jon Roth από κοντά την Τρίτη στο Ηρώδειο..! Σας ευχαριστώ!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.