Το σπουδαίο Rock n’ roll συγκρότημα από το Maryland των ΗΠΑ, επιστρέφει στην Ελλάδα γιορτάζοντας τη συμπλήρωση 10 ετών από την κυκλοφορία του album τους, “Blast Tyrant”, για δύο live συναυλίες, στην Ιερά Οδό στις 24 Ιουνίου και στο Fix Factory of Sound της Θεσσαλονίκης, στις 25 Ιουνίου 2014.

Οι τρεις προηγούμενες εμφανίσεις τους στη χώρα μας υπήρξαν πραγματικά δυναμιτιστικές και εκτόξευσαν τη δημοτικότητα της μπάντας που πλέον αποτελεί συνώνυμο της αυθεντικής Rock n roll έκφρασης, για ένα ευρύτερο φάσμα μουσικόφιλων, από τα blues μέχρι το stoner.

Οι Clutch σχηματίστηκαν το 1990 στο Maryland, και μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει 10 ολοκληρωμένα studio albums με πιο πρόσφατo το περσινό “Earth Rocker”. Μετά την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά, “Transnational Speedway League”, του 1993 και το ομώνυμο album τους δύο χρόνια αργότερα, οι Clutch άρχισαν να γράφουν την δική τους Blues / rock ιστορία εισβάλοντας και σε πιο mainstream μονοπάτια. Το “Elephant Riders” του 1998 κυκλοφόρησε από την πολυεθνική Columbia Records, ενώ το “Pure Rock Fury” (2001) γνώρισε αρκετά μεγάλη επιτυχία, καθώς το single “Careful with that Mic” παίχτηκε πολύ στους τοπικούς αμερικάνικους κολεγιακούς σταθμούς.

Με έναν ήχο που συνδυάζει επιρροές από stoner, hard rock και heavy metal κατόρθωσαν να συγκεντρώσουν έναν πολύ ιδιαίτερο και ισχυρό πυρήνα fans. Με τον καιρό, στη μουσική τους βρήκαν εφαρμογή τα Blues αλλά και κάποιες ισχυρές δόσεις funk, κάτι που ο μουσικός κόσμος έδειξε να εκτιμάει στις μετέπειτα δουλειές τους.”

Με το “Blast Tyrant” του 2004 η δημοτικότητα τους ανέβηκε στα ύψη, καθώς το “The Mob Goes Wild” έκανε μεγάλη επιτυχία στους underground rock κύκλους.

Το περσινό “Earth Rocker” έγινε απλά το πιο επιτυχημένο album της μέχρι τώρα πορείας τους, πράγμα σπάνιο για group με πάνω από δύο δεκαετίες στις πλάτες του, φτάνοντας στο νούμερο 15 του Billboard Top 100. Ο κιθαρίστας Tim Sult δήλωσε πως “ίσως πρόκειται για το καλύτερο album των Clutch, μέχρι στιγμής” και ο Τύπος έδειξε να συμφωνεί: “Ξεχάστε όσα πιστεύατε για τους Clutch. To “Earth Rocker” τσαλακώνει όλες τις κατηγορίες στις οποίες έχουν τοποθετηθεί όλα αυτά τα χρόνια – stoner rock, post hardcore, metal, grunge – και δεν αφήνει την παραμικρή αμφιβολία για το τι πραγματικά είναι: μία διαβολεμένα καλή rock’n’roll μπάντα!”