7 διεθνείς γκαλερί συναντώνται και φέτος στην γκαλερί The Breeder στο πλαίσιο του Condo Unit

Το Condo Unit επιστρέφει και πάλι στην Αθήνα με τη συμμετοχή γκαλερί από Λονδίνο, Τεχεράνη και Νέα Υόρκη

Η γκαλερί The Breeder ανακοινώνει τη δεύτερη διοργάνωση Condo Unit στην Αθήνα από τις 12 έως τις 28 Σεπτεμβρίου 2019.

Virginia Chihota, Bhai bhai dhirezi handikanganwe – Bye bye dress I cannot forget, 2018, Screenprint on paper 190 x 168 cm, Courtesy Tiwani Contemporary

Το Condo είναι μια εκτεταμένη έκθεση συνεργασίας διεθνών γκαλερί και παίρνει το όνομά του από το “condominium – συγκυριαρχία”. Οι Γκαλερί φιλοξενούν, μοιράζονται ή ανταλλάσσουν τους χώρους τους με άλλες, είτε με την έννοια της συνδιαχείρισης μιας έκθεσης, είτε με τη διαίρεση των γκαλερί τους και την κατανομή των εκθεσιακών τους χώρων. Το Condo προτείνει τον επαναπροσδιορισμό των μοντέλων διεθνών εκθέσεων που κυριαρχούν σήμερα. Ενθαρρύνει τις συνεργατικές δράσεις και παράλληλα προσφέρει ένα περιβάλλον που ευνοεί τον πειραματισμό από τις γκαλερί. Η ιδέα του project ξεκίνησε από τη Vanessa Carlos (Carlos/ Ishikawa Gallery) το 2016 στο Λονδίνο, με σκοπό την ανάπτυξη του Condo στην Ευρώπη, την Ασία, τη Μέση Ανατολή, την Λατινική και Βόρεια Αμερική.

Από τότε το Condo μετρά 4 διοργανώσεις στο Λονδίνο, 3 στη Νέα Υόρκη, 2 στη Σανγκάη και 1 στο Μεξικό. Παράλληλα το 2018 ξεκίνησε το project των Condo Unit που είναι μια πιο συγκεντρωμένη έκδοση του Condo, όπου μια ομάδα γκαλερί φιλοξενούνται σε έναν χώρο. Το πρώτο Condo Unit πραγματοποιήθηκε στο Σάο Πάολο στην γκαλερί Jaqueline Martins, και το δεύτερο στην Αθήνα από την γκαλερί The Breeder το 2018.

Το Condo Unit επιστρέφει και πάλι στην Αθήνα σε διοργάνωση της γκαλερί The Breeder που θα φιλοξενήσει στον χώρο της τις παρακάτω γκαλερί:

-The Approach, Λονδίνο
-Dastan’ s Basement, Τεχεράνη
-David Lewis, Νέα Υόρκη
-Meredith Rosen Gallery, Νέα Υόρκη
-Spaghetto Gallery, Αθήνα
-Tiwani Contemporary, Λονδίνο
– VI, VII, Όσλο

Παράλληλα η γκαλερί Fanta (Μιλάνο) θα φιλοξενηθεί στο Hot Wheels Projects (Πατησίων 41, Αθήνα)

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.