Η ομάδα τέχνης Oberon παρουσιάζει την παράσταση Crave της Sarah Kane, στο Θέατρο Αυλαία, από τις 12 Ιανουαρίου. Τέσσερις άνθρωποι, τέσσερις φωνές τέσσερα σώματα χωρίς χαρακτηρα. Άνθρωποι που πάσχουν. Θα μπορούσαν να είναι ένας από μας. Σκέψεις κατακερματισμένες, σπαράγματα του ανθρώπινου μυαλού που περιστρέφονται γύρω από τον έρωτα και τις συνέπειές του, μοναξιά, απογοήτευση, απομόνωση, πόνος, αλλά και ελπίδα για το καινούργιο που θα έρθει. Ο χρόνος μπερδεύεται ανάμεσα στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον.

Το Crave γράφτηκε το 1998 και είναι το μοναδικό έργο της συγγραφέως όπου δεν υπάρχει βία στη σκήνη ή στις σκηνικές οδηγίες. Μια ανοιχτή φόρμα που δίνει ελευθερία στην «ανάγνωση» και την παρουσίασή του. Ο έρωτας ως αφορμή της γέννησής και της καταστροφής του ανθρώπου. Είναι το προτελευταίο έργο που έγραψε η Sarah Kane πριν την αυτοκτονία της το 1999.

Η ομάδα τέχνης Oberon δημιουργήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 2009. Στόχος είναι η αναζήτηση, το πείραμα και η απόδοση κλασικών και μη, κειμένων. ‘Εκφραση που κινείται ανάμεσα στο μινιμαλισμό και το συμβολισμό. Η λιτότητα επί σκηνής είναι ένα από τα ζητούμενά της ομάδας. Λιτότητα στα εκφραστικά μέσα και την αισθητική. Έχουν πειραματιστεί με new media, με μη συμβατικούς θεατρικούς χώρους, με ηχητικές σκηνικές κατασκευές και σκηνογραφικά κοστούμια. Έχουν ασχοληθεί με κείμενα των Beckett, Ginsberg, Barker, Kane, Ρίτσου, Γώγου, Σολωμού, Φάις.