Creative FLIP: Μια τριήμερη συνάντηση για τις Πολιτιστικές και Δημιουργικές Βιομηχανίες

Creative FLIP

Ένα πλήρες πρόγραμμα ομιλιών, εργαστηρίων και δραστηριοτήτων θα πραγματοποιηθεί στο Bios Ρομάντσο

Οι εταίροι του προγράμματος Creative FLIP ανακοινώνουν το εναρκτήριο Συνέδριο του προγράμματος που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από τις 11 έως τις 13 Απριλίου 2019 στα δύο κτίρια του οργανισμού Bios στην Αθήνα, παράλληλα με  το πρώτο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Δικτύου Δημιουργικών Κόμβων (European Creative Hubs Network), στο οποίο, ο οργανισμός Bios είναι ιδρυτικό μέλος και η έδρα του Δικτύου βρίσκεται στην Αθήνα.

Πιο συγκεκριμένα, το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 11 και Σάββατο 13 Απριλίου στο Bios Ρομάντσο (Αναξαγόρα 3-5), ενώ την Παρασκευή 12 Απριλίου, το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Bios (Πειραιώς 84).

Το creative FLIP περιλαμβάνει ένα πλήρες πρόγραμμα ομιλιών, εργαστηρίων και δραστηριοτήτων που θα διερευνήσει ιδέες και τρόπους βελτίωσης του οικοσυστήματος των Πολιτιστικών και Δημιουργικών Βιομηχανίων, με ιδιαίτερη έμφαση στη χρηματοδότηση, την εκπαίδευση, την καινοτομία και την κατοχύρωση των πνευματικών δικαιωμάτων.

Η επίσημη έναρξη του συνεδρίου την Πέμπτη 11 Απριλίου 2019, θα γίνει με τις ομιλίες των έγκριτων ομιλητών: Μυρσίνη Ζορμπά -Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Sir Peter Cook – Ιδρυτής της θρυλικής αρχιτεκτονικής κολακτίβας Archigram και Olga Mink– Διευθύντρια του Baltan Laboratories στο Αϊντχόβεν της Ολλανδίας.

Το συνέδριο αποτελεί μοναδική ευκαιρία για όσους ενδιαφέρονται να δικτυωθούν και να ανταλλάξουν εμπειρίες με επαγγελματίες που διαχειρίζονται δημιουργικούς κόμβους (creative hubs), καθώς και ανθρώπους που εργάζονται στον Δημιουργικό Κλάδο.

 

Τι είναι το Creative FLIP;

Το Creative FLIP – (Finance, Learning, Innovation, Patenting fir CCIs), είναι ένα πιλοτικό πρόγραμμα συγχρηματοδοτούμενο από την ΕΕ, το οποίο υλοποιείται με πρωτοβουλία του Goethe-Institut και σε συνεργασία με την IDEA Consult, VVA Βρυξέλλες, 3s Unternehmensberatung, Institut de la Propriété Intellectuelle Λουξεμβούργου καθώς και το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Δημιουργικών Κόμβων (ECHN).

Ο κεντρικός στόχος αυτού του πιλοτικού σχεδίου είναι να καθορίσει και να δοκιμάσει και να εφαρμόσει νέες μεθόδους και δράσεις για την βιωσιμότητα και την ανάπτυξη των Πολιτιστικών και Δημιουργικών Βιομηχανιών και να πετύχει την καλύτερη διασύνδεση αυτών με τους τομείς που συνδέονται και επηρεάζονται οι ΠΔΒ.

 

Τι είναι το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Δημιουργικών Κόμβων (ECHN);

Το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Δημιουργικών Κόμβων είναι ένα δίκτυο δημιουργικών κόμβων (creative hubs) με αποστολή να ενισχύσει το δημιουργικό, οικονομικό και κοινωνικό αντίκτυπο των creative hubs.

Είναι το πρώτο δίκτυο στην Ευρώπη που δημιουργήθηκε ειδικά για την υποστήριξη φυσικών χώρων που φιλοξενούν και παρέχουν υπηρεσίες σε πολλές δημιουργικές επιχειρήσεις.

Το ECHN στοχεύει στην ενίσχυση του οικοσυστήματος που υποστηρίζει την ανάπτυξη του δημιουργικού και του πολιτιστικού τομέα, υποστηρίζοντας τη διατήρηση και την ανάπτυξη των creative hub ανά την Ευρώπη δημιουργώντας μια κοινότητα έμπειρων δημιουργικών ανθρώπων απ’ όλη την Ευρώπη και προωθώντας τα creative hubs ως καινοτόμα μοντέλα για τη στήριξη της δημιουργικής οικονομίας στην Ευρώπη.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.