Από τις πενιές του μπουζουκιού στους ήχους της ηλεκτρικής κιθάρας και από τα ακόρντα του μπαγλαμά στους αυτοσχεδιασμούς του πιάνου θα μεταφέρει το κοινό της Θεσσαλονίκης το κουαρτέτο MarkosElectric στη συναυλία που θα δώσει στο Μέγαρο Μουσικής την Τετάρτη 23 Μαρτίου, στις 21.00.

Συμμετέχοντας στην ενότητα εκδηλώσεων με τίτλο «Crossover», το τετραμελές σχήμα θα παρουσιάσει αθάνατα τραγούδια του Μάρκου Βαμβακάρη σε ορχηστρική απόδοση με έντονα στοιχεία τζαζ και με μουσικά όργανα περισσότερα οικεία στη σύγχρονη εποχή, όπως το μπάσο και τα τύμπανα. Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στο χώρο του μπαρ του κτηρίου Μ2.

Με ήχους ηλεκτρικούς, αλλά αναγνωρίσιμους ως προς τη μελωδική προέλευσή τους, το κουαρτέτο θα εκτελέσει κλασικές συνθέσεις, όπως είναι «Τα ματόκλαδά σου λάμπουν», «Τα μπλε παράθυρα», «Οι βεργούλες», «Χθες το βράδυ στο σκοτάδι» και άλλες, προσδίδοντας έτσι νέα διάσταση στο έργο του «πατριάρχη» της ρεμπέτικης μουσικής.

Η ταυτότητα του κουαρτέτου
Το Markos Electric αυτοπροσδιορίζεται ως μοντέρνο κουαρτέτο που διατρέχει τους χώρους της κλασικής και της τζαζ μουσικής. Φλερτάρει ταυτοχρόνως με τη funk και τη latin μουσική, αλλά και με πιο ψυχεδελικές και σκληρές αποχρώσεις, ενώ οι ήχοι που παράγει, κατατάσσονται από τα ίδια τα μέλη του στο πεδίο της worldmusic.

Εκτός από τον Κώστα Νικολόπουλο, ο οποίος παίζει ηλεκτρική κιθάρα, στο κουαρτέτο MarkosElectric συμμετέχουν ο Θάνος Καζαντζής(τύμπανα), ο Χρήστος Κεχρής(μπάσο) και ο Ανδρέας Γυφτάκης(πιάνο, πλήκτρα).

Επόμενος σταθμός ο Τσιτσάνης
Το έργο της ορχηστρικής απόδοσης των συνθέσεων του Μάρκου Βαμβακάρη αποτελεί το πρώτο από σειρά εμφανίσεων και ηχογραφήσεων με κλασικές μελωδίες του ρεμπέτικου τραγουδιού. Φιλοδοξία των συντελεστών του είναι να ακολουθήσουν και άλλα έργα με διαφορετικό κάθε φορά τιμώμενο συνθέτη, όπως για παράδειγμα το έργο «TsitsanisElectric», που θα αφιερωθεί στο Βασίλη Τσιτσάνη, την άλλη κορυφαία φυσιογνωμία του λαϊκού και ρεμπέτικου τραγουδιού.   Η σύνθεση της ορχήστρας δε θα είναι πάντα η ίδια, προκειμένου να επιτυγχάνεται η μεγαλύτερη δυνατή ποικιλία ηχοχρωμάτων από έργο σε έργο.