Οι Lifelike Portrait, οι Plastic Flowers και οι 2L8 επαναενορχηστρώνουν τις μουσικές τους

Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης ανοίγει τις πόρτες του στην «άλλη» μουσική και εγκαινιάζει έναν νέο θεματικό κύκλο συναυλιών με σκοπό να στεγάσει και να εμπνεύσει πολυφωνικές και δημιουργικές συνηχήσεις των πολλαπλών μουσικών ιδιωμάτων που μας περιβάλλουν.

Με στόχο να αποτελεί σημείο αναφοράς για τη μουσική πραγματικότητα της Θεσσαλονίκης, το Crossover καλεί τους δημιουργούς της πόλης και όχι μόνο, να παρουσιάσουν τη δουλειά τους, να πειραματιστούν, να προτείνουν και να συνομιλήσουν.

Στην πρώτη έκδοση του Crossover ένας ιδιαίτερος χώρος, το μπαρ του Μ2 στον πρώτο όροφο ενός εντυπωσιακού φουαγιέ, υποδέχεται και μας συστήνει εκ νέου τρία γνωστά συγκροτήματα της Θεσσαλονίκης που επαναενορχηστρώνουν τις μουσικές τους στη συχνότητα των προκλήσεων που θέτει η πραγματοποίηση ενός live σε έναν χώρο αναπάντεχο.

Στις 14 Μαρτίου οι Lifelike Portrait συνδυάζουν τον ηλεκτρικό ήχο της cinematic pop με visual στοιχεία. Στις 15 Μαΐου oι Plastic Flowers, έχοντας ως βάση dreampop και electronic επιρροές, δεν φοβούνται να πειραματιστούν με άλλους ήχους. Τέλος, στις 29 Μαΐου οι 2L8 (Too Late) καλούν όλους να ακούσουν τη στοχαστική και συνάμα προκλητική μουσική τους που συνδυάζει τη δραματουργία και την κουλτούρα της ανατολής με τη δυτική τραγουδοποιία.

«Το Crossover είναι ένας τρόπος να συνδέσεις κόσμους που μέχρι πρότινος φάνταζαν παράταιροι, είναι όλοι αυτοί οι διαφορετικοί τρόποι να μιλήσεις για τη μουσική που είναι μία και είναι για όλους».

Συντελεστές

Lifelike Portrait
Γιώργος Βασίλας: Συνθέσεις, κιθάρα
Ηλίας Πετρίδης: Πλήκτρα
Γιάννης Μπέλλος: Μπάσο
Μπάμπης Πετσίνης: Τύμπανα
Ραχήλ: Τραγούδι

Plastic Flowers
George
Angel
Κυριάκος Παπακυριάκου: Ντραμς
Νάσος Πατσίκας: Σαξόφωνο

Band 2L8

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

7 €
- €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.