Η Κρουστοπανηγυρις είναι μια μεγάλη γιορτή των Κρουστών στην Ελλάδα, που τα τελευταία χρόνια ακολούθησε μια πορεία περνώντας από την Αθήνα το 1998, την Λευκάδα 1999-2001, την Πετρούπολη 2003, το Κομμένο της Άρτας 2008-2011.

Σε αυτή την πορεία έχουν περάσει από την “Κρουστοπανηγυρι” μεγάλοι καλλιτέχνες και δημιουργοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχουν παρακολουθήσει μαθήματα, σεμινάρια, και έχουν συμμετάσχει σε εργαστήρια εκατοντάδες μαθητές από όλο τον κόσμο, κάθε ηλικίας, έχουν διδάξει δεκάδες σημαντικοί καθηγητές Έλληνες και ξένοι, έχουν παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις μερικές δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι.

Φέτος η Κρουστοπανηγυρις (10ο Croussis Festival), πάντα υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Νίκου Τουλιάτου, πιο πλούσια από ποτέ σε δράσεις, απλώνεται από 1 έως 30 Σεπτεμβρίου 2012 σχεδόν σε όλο τον νομό Κορινθίας.

Σε όλη την διάρκεια του Φεστιβάλ των κρουστών, διεξάγονται Συναυλίες, Παραστάσεις, Δρώμενα, Εργαστήρια, Μαθήματα, Σεμινάρια, Clinics, Master Glass, Εκθέσεις Τέχνης και Περιβάλλοντος, παράλληλες δράσεις, Εκδρομές, Κατασκήνωση κ.λπ., όπου, εκτός από καλεσμένους καλλιτέχνες από όλα τα είδη Τέχνης, κυρίαρχο ρόλο θα έχουν οι ντόπιες καλλιτεχνικές δυνάμεις και δημιουργοί.

Στους χώρους του Φεστιβάλ και σε όλη τη διάρκειά του υπάρχουν περίπτερα με γεύσεις από τις χώρες που θα εκπροσωπούν οι μουσικοί, καθώς και περίπτερα με θέματα οικολογίας, περιβάλλοντος κ.λπ.

Περισσότερες πληροφορίες καθώς και το αναλυτικό πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε στο συνημμένο αρχείο.