Οι Cyanna Mercury σε κομμάτια από το πρώτο τους άλμπουμ «Archetypes»

Mαζί τους ο Κύριος Κ. & οι Circassian

Ο όρος «ψυχεδελικό rock» θα μπορούσε να χαρακτηρίσει τον ήχο των Cyanna Mercury, αλλά σε καμία περίπτωση να ορίσει απόλυτα, τον πολυσυλλεκτικό χαρακτήρα του, οι επιρροές του οποίου ξεκινούν από το δυτικό psych και τις folk ρίζες και φτάνουν στην ελληνική ρυθμολογία και ηχοχρωματική παράδοση. Το συνθετικό επίπεδο του πρώτου τους LP «Archetypes», χαρακτηρίζεται από απλότητα και ζωντανή τραχύτητα, που ισορροπεί με τις μελωδίες και τα παροξυσμικά φωνητικά ξεσπάσματα.

Οι Cyanna Mercury μιλούν στη Δανάη Κωτσάκη

Έχοντας ήδη μοιραστεί τη σκηνή με σημαντικά ονόματα του ύφους τους -και όχι μόνο- όπως οι Editors, The Raveonettes, Sonic Jesus, The Myrrors και Kikagaku Moyo μεταξύ άλλων, έχοντας συμμετάσχει σε εγχώρια festivals – ορόσημα όπως τα Ziria Festival, New Long Fest και Defcon Fest, αλλά και έχοντας εμφανιστεί ζωντανά σε πολυάριθμες πόλεις σε Ελλάδα και Κύπρο, θα έλεγε κανείς πως οι Cyanna Mercury έχουν ήδη ξεκινήσει να διαγράφουν μια διόλου ευκαταφρόνητη πορεία στα εγχώρια μουσικά δρώμενα.

Η παρθενική δισκογραφική δουλειά τους “Archetypes” κυκλοφορεί τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου.

Κύριος Κ.
Ο Κύριος Κ. παρουσιάζει το, πολύ πρόσφατο, τρίτο ολοκληρωμένο άλμπουμ του με τίτλο “40 Μέρες” που κυκλοφόρησε σε βινύλιο από την Just Gazing Records το 2016. Νέα τραγούδια όπως τα “Ελατήρια”, “Κλαίω τον Νείλο”, “Σπιρταρίτσα” και το ομότιτλο “40 Μέρες” αλλά και παλιότερα τραγούδια της προσωπικής δισκογραφίας του καλλιτέχνη από τα άλμπουμ “Σήματα Καπνού” και “Εδώ είναι το σπίτι μου” θα ηχήσουν ξανά, Πέμπτη 22 Δεκέμβρη, υπό τα τύμπανα του Μ. Γιαννίκιου, τις χορδές του Κ, του Αλ. Βουλγαράκη και του Χ.- Sillyboy – Κουρτάρα. Περαιτέρω, βινύλια, cd και κασέτες του Κ. θα διατίθενται προς πώληση στην είσοδο του Gagarin το βράδυ της Πέμπτης.

kyriosk

Circassian
Στους Circassian δεν αρέσει να περιορίζονται σε συγκεκριμένες μουσικές κατευθύνσεις. Με βάση στον ψυχεδελικό ήχο και πολυποίκιλες επιρροές από την παραδοσιακή μουσική της Ανατολής μέχρι και την hip hop, το κουαρτέτο από την Αθήνα, χαρακτηρίζεται από συνέπεια και ποιότητα στη μέχρι στιγμής πορεία του. Η πρώτη κοπή του ντεμπούτο LP τους “Hantse Guashe” (2014) εξαντλήθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα, ενώ η μπάντα συμπεριλήφθηκε στην λίστα του The Guardian, με “Μουσικά συγκροτήματα που πρέπει κανείς να παρακολουθεί”, μετά την κυκλοφορία του δεύτερου ΕP τους “Procrasinational” (2012). Στην παρούσα φάση το σχήμα είναι αφοσιωμένο στην σύνθεση και ηχογράφηση του καινούριου του υλίκού που αναμένεται για κυκλοφορία στις αρχές του 2017.

Circassian

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

10 €
- 25 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.