Ο πρώην τραγουδιστής των krautrock τιτάνων Can, Damo Suzuki, συνοδευόμενος επί σκηνής από τα πολυσυζητημένα συγκροτήματα των Chickn στην Αθήνα στο Κύτταρο Live, την Τρίτη 13 Ιουνίου 2017  και Naxatras στο Eightball Live στην Θεσσαλονίκη, την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017  , θα πραγματοποιήσει δύο εμφανίσεις στην Ελλάδα.

Ο πρώην τραγουδιστής των krautrock τιτάνων Can, Kenji: “Damo Suzuki”, γεννήθηκε στην Ιαπωνία στις 16 Ιανουαρίου του 1950. Ένας εκπατρισμένος ποιητής του δρόμου, σαν επηρεασμένος από τη νουβέλα “On the Road” του Jack Kerouac, πέρασε το σπουδαιότερο κομμάτι των late 1960’s περιπλανώμενος στην Ευρώπη.

Ενώ ασκούσε την τέχνη του street musician έξω από ένα cafe στο Μόναχο, τον Μάϊο του 1970, οι Holger Czukay και Jaki Liebezeit, μέλη των θρυλικών Can, τον ανακάλυψαν και του ζήτησαν να αντικαταστήσει τον πρώην frontman του σχήματος Malcolm Mooney, αλλάζοντας μια για πάντα τον ρου της ιστορίας. Ο Suzuki ανέβηκε εκείνο το βράδυ στη σκηνή με τους Can και τον ίδιο χρόνο ηχογράφησε μαζί τους το full album “Soundtracks”. Με τον Suzuki στο lineup, οι Can παρουσίασαν τη μεγαλύτερης διάρκειας και πιο καινοτόμο δουλειά τους, με κλασικά albums όπως το “Tago Mago” του 1971, το “Ege Bamayasi” του 1972 και το “Future Days” του 1973.

Ο Damo αποχώρησε από το σχήμα λίγο αργότερα για να γίνει μάρτυρας του Ιεχωβά, γεγονός που τον οδήγησε σε μια δεκαετή αποχή από τη μουσική σκηνή γενικότερα. Το 1983 άρχισε να εμφανίζεται -χωρίς να προηγείται σχετική ανακοίνωση- με το σχήμα των Dunkelziffer, στο οποίο αργότερα προσχώρησε ως full time μέλος και με το οποίο ηχογράφησε δύο albums.

Το 1986 σχημάτισε τους Damo Suzuki Band, με τον Liebezeit των Can πίσω από τα τύμπανα, τον Dominik von Senger στις κιθάρες και τον Matthias Keul στα πλήκτρα. Τέσσερα χρόνια αργότερα το group μετετράπη στους Damo Suzuki and Friends, που με το ασταθές τους lineup πραγματοποιούσαν shows στην Κολωνία και την τριγύρω περιοχή σε εβδομαδιαία βάση. Το 1998 ίδρυσε το label Damo’s Network, λανσάροντας μία σειρά από ζωντανά ηχογραφήματα, ανάμεσα στα οποία το “V.E.R.N.I.S.S.A.G.E.”, το “Seattle” και το box set “P.R.O.M.I.S.E.”. Ακούραστος και αγέραστος, ο Damo από τότε μέχρι σήμερα έχει πραγματοποιήσει δεκάδες ακόμη δισκογραφικές κυκλοφορίες, ενώ τουράρει και εμφανίζεται σε festivals ή one-off shows λίγότερο ή περισσότερο τακτικά.