«Dancing on the ceiling» με τις Μαρίζα Ρίζου, Ιdra Kayne, Ξένια Ντάνια, Μαρίνα Σάττι & Fonέs

Μαζί τους, εκλεκτοί Έλληνες jazzmen με επικεφαλής τον πιανίστα Δημήτρη Καλαντζή

«Dancing on the ceiling»! Jazz, swing και όχι μόνο. Χορέψτε υπό τους ήχους της μουσικής, σιγοτραγουδήστε γνωστά κομμάτια απολαμβάνοντας επί σκηνής ερμηνεύτριες της νέας γενιάς: τη Μαρίζα Ρίζου, την Ιdra Kayne, την Ξένια Ντάνια και η Μαρίνα Σάττι με τις Fonέs. Μαζί τους, εκλεκτοί Έλληνες jazzmen με επικεφαλής τον πιανίστα Δημήτρη Καλαντζή.

Μια μπάντα σε μεγάλα κέφια δίνει τον καλύτερό της εαυτό στην Αίθουσα Banquet το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου στις 10 το βράδυ: οι τρομπετίστες Δημήτρης Παπαδόπουλος και Διονύσης Κοκκόλης, οι σαξοφωνίστες Τάκης Πατερέλης και Δημήτρης Τσάκας, ο τρομπονίστας  Γιώργος Ζαρέας, ο ντράμερ Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης και ο μπασίστας Γιώργος Γεωργιάδης. Συμμετέχουν οι χορευτές: Θάνος Δασκαλόπουλος (tap dancing) και Βάσια Παναγιώτου–Αυγουστίνος Τραν (lindy hop). Μαζί τους, η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής ΕΡΤ υπό τον Στάθη Σούλη. Στην ενορχήστρωση εγχόρδων, ο Γιάννης Αντωνόπουλος.

Μια βραδιά με το άρωμα των big bands του Μεσοπολέμου και πολύ χορό… με ή χωρίς κλακέτες. Και για όσους θέλουν να χορέψουν στην ειδικά διαμορφωμένη πίστα ή να λικνιστούν στους ρυθμούς της μουσικής με ένα ποτό στο χέρι, μέσα στον χώρο της Αίθουσας Banquet θα λειτουργούν δύο μπαρ σε όλη τη διάρκεια της συναυλίας.

«Χορός, η χαρά της ζωής»

«Όπως συμβαίνει σε όλο τον κόσμο, σε όλους τους πολιτισμούς, η γνήσια μουσική παράδοση είναι απόλυτα συνυφασμένη με το χορό.

Φυσικά, [το ίδιο ισχύει] και για εκείνα τα ιδιώματα της μουσικής που έχουν εν μέρει αφρικανικές καταβολές, με αυταπόδεικτη δηλαδή την έννοια του ρυθμού και του χορού. Latin, blues, funk –μια λίστα μουσικών ρευμάτων που φτάνει ως τις μέρες μας– και βέβαια… JAZZ!

Από το ξεκίνημα της, αλλά με αποκορύφωμα τις δεκαετίες του 1920, του ’30, ακόμα και του ’40 (χρόνια που συνηθίζεται να περιγράφονται ως «εποχή του swing»), η Αμερική –και όχι μόνο– ήταν γεμάτη μεγάλες αίθουσες, μεγάλες ορχήστρες και χορό! Τρελό χορό κάθε είδους με “κεντρική ιδέα” το swing, το tap dancing, το lindy hop.

“Γκανκστεροκρατούμενα” κλαμπ όπως το Cotton Club ή άλλα παρόμοια στο Kansas City και αλλού έθρεψαν ιστορικές ορχήστρες, όπως του Duke Ellington και του Count Basie, μεγάλους σολίστες και τραγουδιστές, συνθέτες, χορευτές κ.λπ.

Από τη φωλιά αυτών των ορχηστρών ξεπήδησαν τα καινούργια ρεύματα της jazz όπως το bebop στο τέλος των 30’s αλλά και στα 40’s. Σε ορχήστρες σαν αυτή του σπουδαίου τραγουδιστή Billy Eckstein γαλουχήθηκαν προσωπικότητες που έβαλαν την υπογραφή τους στη συνέχεια της jazz, τις επόμενες δεκαετίες. […]

Χορός, η χαρά της ζωής….» Δ. Καλαντζής

Συντελεστές

Tap dancing │Θάνος Δασκαλόπουλος
Lindy hop │Βάσια Παναγιώτου–Αυγουστίνος Τραν  

Δημήτρης Παπαδόπουλος, Διονύσης Κοκκόλης │τρομπέτα
Τάκης Πατερέλης, Δημήτρης Τσάκας │σαξόφωνο
Γιώργος Ζαρέας │τρομπόνι
Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης │ντραμς
Γιώργος Γεωργιάδης │μπάσο
Δημήτρης Καλαντζής │πιάνο

Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής ΕΡΤ
Μουσική διεύθυνση │Στάθης Σούλης
Ενορχήστρωση εγχόρδων │Γιάννης Αντωνόπουλος

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

7 €
- 18 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

3 Απαντήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.