Παραγωγή των καθηγητών design του Πανεπιστημίου Τεχνών της Ζυρίχης και ιδρυτών του Colour-Light-Center

Το metamatic:taf και το Flux Laboratory με χαρά ανακοινώνουν το project «Dancing Shadows – Roomlines» που παρουσιάζεται στις 16 Ιουνίου 2016 στις 21.00.

Το project αποτελεί μια παραγωγή των καθηγητών design Florian Bachmann και Marcus Pericin του Πανεπιστημίου Τεχνών της Ζυρίχης (Zurich University of the Arts) και ιδρυτών του Colour-Light-Center (CLC).

Dancing Shadows
Οι χορευτές έχουν φύγει από το δωμάτιο. Ωστόσο, άφησαν πίσω τις σκιές τους που εξερευνούν το κτίριο του metamatic:taf. Με την παρουσία των επισκεπτών νέες σκιές αναδύονται. Αλληλεπιδρούν μεταξύ τους και γίνονται κομμάτι της εγκατάστασης.

Roomlines
To Roomlines συνιστά ένα τρισδιάστατο project. Οι επισκέπτες καλούνται να περάσουν μέσα από ένα τρισδιάστατο σχέδιο δωματίου και να βιώσουν τον αρχιτεκτονικό χώρο με έναν καινούριο τρόπο.

Την ημέρα των εγκαινίων, από τις 10.00 έως τις 19.00 στην αυλή του metamatic:taf θα διεξαχθεί workshop, στο πλαίσιο του οποίου οι Florian Bachmann και Marcus Pericin μαζί με 12 σπουδαστές θα πειραματιστούν με τη δημιουργία video και animation, εστιάζοντας στο φως και την κίνηση. Τα έργα που θα προκύψουν θα εκτεθούν ως μέρος του project.

Παράλληλα με το Dancing Shadows – Roomlines, αποκαλύπτεται για πρώτη φορά το Pavilion του Flux Laboratory. To ειδικά διαμορφωμένο Flux Laboratory Pavilion θα ανοίξει τις πόρτες του στο κοινό, παρουσιάζοντας καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς, videos και τοποειδικά projects που σχετίζονται με τον χορό και την performance.

Λίγα λόγια για τους εισηγητές
Ο Florian Bachmann διδάσκει art & design. Από το 2000 εργάζεται ως δάσκαλος Artistic Design, Works, Photography, Film/ Video στο Kantonsschule Stadelhofen και ως επιστημονικός συνεργάτης στο Πανεπιστήμιο Τεχνών της Ζυρίχης (Zurich University of the Arts – ZHdK). Από το 2009 η διδασκαλία του στο Πανεπιστήμιο Τεχνών έχει ως επίκεντρο το φως και το χρώμα. Από το 2011 συνδιευθύνει το Colour-Light Center together με τον Marcus Perici.

Ο Marcus Pericin είναι φυσικός και δάσκαλος art & design. Από το 2011 συνδιευθύνει το Colour-Light Center με τον Florian Baachmann.

To Colour-Light Center (CLC) συνιστά το αποτέλεσμα ενός ερευνητικού project και ιδρύθηκε το 2009/2010 ως μια διεπιστημονική συνεργασία μεταξύ του τμήματος Design, του τμήματος Cultural Analysis, καθώς και του τμήματος Performing Arts & Film του Πανεπιστήμιο Τεχνών της Ζυρίχης. Εξελίσσει και υλοποιεί ερευνητικά project, διαλέξεις και εκθέσεις με αντικείμενο το χρώμα και το φως. Στο επίκεντρο της δραστηριότητάς του βρίσκεται η διερεύνηση και η διδασκαλία των δημιουργικών δυνατοτήτων του χρώματος και του φωτός, εκεί όπου διασταυρώνονται το design, η τέχνη, η τεχνολογία και η επιστήμη. Το CLC υποστηρίζει συμβουλευτικά φοιτητικές εργασίες και project και παρέχει την κατάλληλη τεχνολογία φωτισμού

metamatic:taf X Flux Laboratory
Από τον Ιανουάριο του 2016 το metamatic:taf και το Flux Laboratory έχουν διαμορφώσει ένα πρωτότυπο πρόγραμμα συνεργασίας και καλλιτεχνικής σύμπραξης. Αυτό περιλαμβάνει τη συμπαραγωγή project και παρεμβάσεων στον φυσικό χώρο της Νορμανού, την ανταλλαγή εικαστικών δράσεων μεταξύ των δύο οργανισμών, καθώς και την υλοποίηση παράλληλων εκδηλώσεων σε διάφορους πολιτιστικούς χώρους σε όλη την Ελλάδα.

H συνεργασία αυτή πραγματοποιείται στο πλαίσιο μιας ευρύτερης πρωτοβουλίας του metamatic:taf για οικοδόμηση συνεργασιών με πολιτιστικούς οργανισμούς και κοινότητες δημιουργών εντός και εκτός συνόρων. Το Flux Laboratory είναι ενα πειραματικό πολιτιστικό κέντρο με έδρα την Ελβετία, ειδικευμένο στο χορό και την performance. Το Flux Laboratory συνεχώς επαναπροσδιορίζει τον εαυτό του εμπνέοντας νέες μορφές και νέες ιδέες, καθώς και ενθαρρύνοντας τη συνεργασία και το διάλογο μεταξύ των θεσμικών οργάνων και των πολιτιστικών φορέων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Φέτος μετεγκαθίσταται στην Αθήνα και στο χώρο του metamatic:taf για να μοιραστεί την πολύχρονη εμπειρία και τεχνογνωσία του στο σχεδιασμό και την παραγωγή πολιτιστικών δρώμενων.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.