Στη σύγχρονη μουσική ιστορία, ο underground μουσικός ωκεανός της Αυστραλίας έχει παρασύρει όλα αυτά τα χρόνια πολλούς φίλους της πανκ και γκαράζ σκηνής, αφού τα κύματά του δεν σταματούν να ξεβράζουν συγκροτήματα ιδιαίτερου γκαράζ ύφους, με flower pop αισθητική και μυστικιστικό ψυχεδελικό χαρακτήρα. Οι Dandelion από το Σύδνεϋ αποτελούν ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της σκηνής και θα το πιστοποιήσουν Live την Παρασκευή 12 Απριλίου στο Six Dogs.

H αρχή έγινε με τους Dolly Rocker Movement, οι οποίοι άφησαν το στίγμα τους στη νέο-ψυχεδέλική σκηνή με τραγούδια όπως το “Get Up Au Go-Go”, “Gypsy Dancer”, “I Can See Through Orange” και φυσικά το “Enjoy A Paranoia …. Ιθύνων νους των Dolly Rocker Movement ήταν ο τραγουδιστής και κιθαρίστας Daniel Poulter (1981 – 2014) όπου σε μια απόπειρα για ένα solo project, το ανήσυχο πνεύμα του γέννησε τους Dandelion και οδήγησε στην ηχογράφηση του “Strange Case Of The Dandelion” το 2012.

Η διάλυση των Dolly’s, έφερε στο προσκήνιο τους Dandelion με την μορφή live μπάντας το 2013 όπου λίγο αργότερα οδήγησε και στην δημιουργία του δεύτερου LP με τίτλο “Seeds Flowers & Magical Powers of The Dandelion (2015)”. Κατά την διάρκεια της ηχογράφησης (2014/2015), ο Daniel μεταβίβασε όλη την καλλιτεχνική του δημιουργικότητα στην Natalie de Silver όπου μέσα από αυτή την μετάβαση το πνεύμα παρέμεινε ανήσυχο, ωστόσο, ο τελικός ήχος απέκτησε την σφραγίδα της Natalie καταδεικνύοντας ότι η εποχή των λουλουδιών έχει περάσει ανεπιστρεπτί στις νότες των Αυστραλών.

Tον Σεπτέμβριο του ‘17, επανακυκλοφόρησε σε βινύλιο το “Seeds Flowers & Magical Powers of The Dandelion” από την ελληνική Blackspin Records.

Με τη Natalie να γράφει, συνθέτει και υπογράφει όλες τις δημιουργίες τους, οι Dandelion έρχονται με ολόφρεσκο 7′ single με τίτλο “Every Other Day” το οποίο αποτελεί οιωνό του επερχόμενου τρίτου άλμπουμ τους με τίτλο “Old Habits & New Ways of The Dandelion” όπου θα κυκλοφορήσει την Άνοιξη του 2019, από την Blackspin Records.

Ο ήχος των Dandelion είναι μια “μελωδική αποπλάνηση”, ένα μουσικό ταξίδι σε άλλους γαλαξίες όπου παγανιστικές τελετές λαμβάνουν χώρα καθώς κορμιά θυσιάζονται στον βωμό της αγάπης. Σε αυτούς τους γαλαξίες, αιθέριες ενέργειες απελευθερώνουν τον έρωτα και τον καθιστούν μια σύζευξη της Ανατολής με τους ρυθμούς και τις μελωδίες της Δύσης.

Τον περασμένο χρόνο οι Dandelion μοιράστηκαν την σκηνή με συγκροτήματα όπως οι Brian Jonestown Massacre, Kikagaku Mayo αλλά και τους King Gizzard & the Lizard Wizard γεγονός που δηλώνει την δυναμική αλλά και την μουσική ταυτότητα του συγκροτήματος.

Support Act: Echo Train

Οι Echo Train δημιουργήθηκαν το 2013 στην Αθήνα από τον κιθαρίστα και παραγωγό Greggy K. και την τραγουδίστρια Ren Panagopoulou. Τον Δεκέμβριο του 2016 έκαναν το ντεμπούτο τους στην δισκογραφία με τον “Memento Mori” κάνοντας πράξη το όνομά τους, καθώς, ο δίσκος έχει ξεσπάσματα 60s ποπ ψυχεδέλειας, reverberated blues αλλά και φολκ μελωδιών.

Τον Οκτώβριο του 2017, συμμετείχαν στο ψυχεδελικό μουσικό περιοδικό “TimeMazine” όπου, η κυκλοφορία του περιοδικού συνοδεύτηκε με ένα 7ιντσο σινγκλ διασκευάζοντας το “Portland 69” (The Whisperer 2017 Version) από τους Αμερικάνους Hunger.

Οι Echo Train έχουν παίξει σε πάρα πολλές συναυλίες και φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα και τον Νοέμβριο του 2017 συμμετείχαν στο Psychedelic Network Festival στο Βίρτσμπουργκ της Γερμανίας. Η σκηνική τους παρουσία έχει επιρροές από ψυχεδελική ποπ και γκαράζ μουσική των ‘60s.

Έχοντας την ηχώ για μούσα τους και το τρένο ως ένα συρόμενο όχημα, μεταφέρουν την ψυχή τους σε ταξίδια κυκλικής μορφής όπου το παρελθόν συνταξιδεύει με το τώρα.