Σύγχρονα οπτικοακουστικά ερεθίσματα

Το default είναι ένα εικαστικό γεγονός το οποίο προβάλλει, αναδεικνύει και συνδέει τις καλλιτεχνικές τάσεις και το πολιτιστικό ύφος της σύγχρονης εποχής. Από το 2013 έως και σήμερα το default έχει παρουσιάσει έξι «επεισόδια» σε διαφορετικούς χώρους και πόλεις της Ελλάδας με τη συμμετοχή πάνω από 100 καλλιτεχνών.

Φιλοξενείται σε χώρους ιδιαίτερης αισθητικής και ιστορικής σημασίας όπως μουσεία, παλιά τυπογραφεία, σχολές αρχιτεκτονικής, γκαλερί, αίθουσες τέχνης, υπόγειους χώρους στάθμευσης και έχει συγκεντρώσει συνολικά πάνω από 5.000 επισκέπτες.

Το έβδομο επεισόδιο του default πραγματοποιείται για πρώτη φορά στον Πειραιά από 29 Οκτωβρίου έως 4 Νοεμβρίου στο ξεχωριστό πολυχώρο του Pirée, στα παλιά λαμαρινάδικα. Φιλοξενούμενο στα δύο επίπεδα του χώρου, το default επιχειρεί να φέρει σε επαφή ένα ποικιλόμορφο κοινό με καλλιτεχνικές ανησυχίες που ψάχνει σύγχρονα οπτικοακουστικά ερεθίσματα. Σε αυτό το επεισόδιο οι καλλιτέχνες καλούνται να δημιουργήσουν και να εμπνευστούν από τον τίτλο capital:default και να παρουσιάσουν την δικιά τους προσέγγιση και οπτική.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 29 Οκτωβρίου στις 19.00 και θα συνοδευτούν από τα live acts των: Φώτη Σιώτα – σόλο (live), Kill Emil (live), Venus Volcanism & In Atlas ((live) και Bakerman (djset). Το μουσικό κομμάτι του επεισοδίου θα συνεχιστεί με την εμφάνιση του μουσικού παραγωγού και dj, Fred P από το New Jersey των Ηνωμένων Πολιτειών o οποίος αναμένεται να παρουσιάσει ένα ξεχωριστό dj set στα πλαίσια του default 7. Μαζί του οι resident djs του default (Bu$$, i:Diom, Mackenzie).

Audio exhibition:
Fred P. / Soul People Music / NYC – Σάββατο 29 Οκτωβρίου
Όποιος έχει ακολουθήσει την εξέλιξη της house μουσικής σκηνής στις ΗΠΑ την τελευταία δεκαετία, θα έχει σίγουρα συναντήσει το όνομα του Fred Peterkin – Fred P γνωστός και ως Black Jazz Consortium. Κάτοικος της Νέας Υόρκης γράφει τη δική του μουσική για σχεδόν 20 χρόνια και έχει κυκλοφορήσει μερικές από τις πιο αξιόλογες δημιουργίες «four-to-the-floor» της House σκηνής. Αναμιγνύει κρουστά μαζί με στοιχειώδεις μελωδίες με τρόπο που η έννοια του μουσικού «βάθους» αποκτά ένα φρέσκο και αληθινό νόημα.

Ως νέος επισκεπτόταν μερικά από τα πιο θρυλικά clubs της Νέας Υόρκης, όπως τα «Red Zone», «Sound Factory» και «Tunnel» ακούγοντας DJ sets από τους David Morales, Frankie Knuckles και Danny Tenaglia. Ο ήχος του μπορεί να συγκριθεί με ένα πρωτότυπο και ποιητικό μουσικό ταξίδι καθώς μετατρέπει απλούς κώδικες και κανόνες σε ονειρικούς ρυθμούς και μελωδίες.

Τα περισσότερα Albums και EP’s του έχουν κυκλoφορήσει με το όνομα Fred P. και Black Jazz Consortium στη δικιά του δισκογραφική εταιρεία «Soul People Music». Επίσης δουλειές του υπάρχουν στη εταιρεία του Jus-Ed, «Underground Quality», στην Ιαπωνική «Mule Musiq» του Toshiya Kawasaki και στις «Strength Music» του Ramon Quezada (DJ QU) και «The Corner» του Anthony Parasole.

Έχει εμφανιστεί σε μερικά από τα πιο γνωστά clubs του κόσμου όπως: το Robert Johnson (Offenbach), το Fabric (London), το Concrete (Paris), το Arma 17 (Moscow) και το Berghain / Panorama bar (Berlin), καθώς και σε μερικά από τα σημαντικότερα φεστιβάλ όπως στα Freerotation (United Kingdom), Labyrinth (Japan), ADE (Amsterdam), Dimensions (Croatia), Into The Valley (Sweden) κ.α.

Φώτης Σιώτας – σόλο / live  – Σάββατο 29 Οκτωβρίου, Έναρξη 21.00
O Φώτης Σιώτας γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Παίζει βιολί – βιόλα και τραγουδάει. Υπήρξε και υπάρχει μέλος αρκετών γκρουπ όπως τα (Επισκέπτες, Λαικεδέλικα, οι ανάσες των λύκων, Boomstate, Sancho 003, Σωτήρες κ.α.). Στο σόλο πρόκτζεκτ του, παρουσιάζει πρωτότυπες συνθέσεις και κάποιες διασκευές τραγουδιών, «περνώντας» τα έγχορδα και τη φωνή του μέσα από εφέ – λούπες σε «πραγματικό χρόνο».

Kill Emil /live Σάββατο 29 Οκτωβρίου, Έναρξη 22.00
Ο Kill Emil είναι Έλληνας παραγωγός Hip Hop-Downtempo. Η μουσική του βασίζεται σε samples με διάφορες προσθήκες ώστε να προκύπτει κάτι μοναδικο. Χρησιμοποιεί αναλογικά samplers και midi controllers στις εμφανίσεις του με κύριο στόχο να δημιουργήσει ένα προσωπικό ακουστικό μυθιστόρημα για τον κάθε ακροατή ξεχωριστά και όλους μαζί. Έχει μοιραστεί την σκηνή με καταξιωμένους καλλιτέχνες όπως: Dub Pistols, Bonobo, Guts, Quantic and his combo barbaro, Ondatropica, Chinese Man, Gramatik, Looptroop Rockers, Barry Ashworth, Andy Smith, The Herbalizer και άλλους.

Venus Volcanism & In Atlas / live – Σάββατο 29 Οκτωβρίου, Έναρξη 23.00
Οι Venus Volcanism και In Atlas ξεκίνησαν την συνεργασία τους το φθινόπωρο του 2015 με ένα project που τα κυρίαρχα στοιχεία του ήταν το «χάος» και η «ατέλεια». Ένα έργο πλημμυρισμένο από συναισθήματα, ένα πείραμα χωρίς κανόνες και πρότυπα.

Η In Atlas από την Κοπεγχάγη της Δανίας, είναι τραγουδίστρια και παραγωγός της «electronica» και της αρέσει να αναμειγνύει μελωδικά φωνητικά με ρυθμούς και ήχους που ηχογραφεί η ίδια. Έκανε την πρώτη της εμφάνιση τον Μάρτιο του 2015 στην Κοπεγχάγη.

Το Venus Volcanism είναι ένα «postpunk lo-fi» project της Ρένας Ρασούλη, εμπνευσμένο από τον πλανήτη Αφροδίτη και τα ισχυρά συναισθήματα που καίνε σαν ηφαιστειακή λάβα στην ανθρώπινη ψυχή. Minimal μελωδίες από συνθεσάιζερ, μπασογραμμές, κιθάρες, εκρήξεις και σκοτεινά φωνητικά σε reverb σε συνδυασμό με τον ήχο ενός drum machine. Με το project Venus Volcanism έχουν συνεργαστεί επίσης οι καλλιτέχνες Dim DJ και Miltiades.

Bakerman / habeat records

Bu$$ / default, bliq, olympos recs

i:Diom / default, olympos

Μackenzie / default, habeat records

Art exhibition:

Συμμετέχοντες
Dimitris Ameladiotis / artist

Angeriki / architect

Blaqk / painting

Cacao Rocks / street artist

Chris Fladung / photography

Yorgia Karidi / artist

Maria Karahaliou / painting

Iro Karavela / architect

Anthony Katrakazis / photography

Marilena Kouvidi / architect: visual artist

Yiannis Kyriazos / artist

Natasha Panagiotopoulou / photography

Alexandra Papagianni / architect: animator

Swop / emerging cardboard

Dimitris Taxis / artist

Topotheque / installation

Marina Velisioti / artist

Ioanna Vlachaki / architect

Zamie // street artist

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

10 €
- €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.