Denise King & Gas Blues Band Live στην Αθήνα

Μία συναυλία σε blues & jazz ατμόσφαιρα

Denise King, που βαδίζει στα χνάρια της Sarah Vaughan, τραγουδάει τα blues μαζί με την μπάντα “Gas Blues Band” στις πρώτες της εμφανίσεις στην Ελλάδα. Για τέσσερις βραδιές, από Παρασκευή 3 έως Δευτέρα 6 Μαρτίου, εμφανίζεται στη σκηνή του Half Note Jazz Club.

Κάποιοι λένε πως οι καλλιτέχνες δε γίνονται, αλλά γεννιούνται, έτσι συνέβη και με την Denise King. Μία μέρα που το ντροπαλό κορίτσι από την Philadelphia σκούπιζε σκυφτή μπροστά από την αυλή της σιγοτραγουδώντας το “Summertimeέγινε αντιληπτή από έναν κιθαρίστα/συνθέτη της Philadelphia International Records, o οποίος εντυπωσιάστηκε τόσο πολύ με τη φωνή της που της εξασφάλισε audition και την προσέλαβε στην μπάντα του. Ήταν η αφετηρία μιας μεγάλης καριέρας.

Χωρίς τις τυπικές σπουδές στην μουσική, η Denise King «δανείστηκε» εκφραστικά στοιχεία από την Sarah Vaughan, την Ella Fitzgerald, τον Frank Sinatra, την Nina Simone και την Nancy Wilson. Στα πρώτα της βήματα συνεργάστηκε με μουσικούς όπως ο Butch Ballard, ο Cecil Payne, ο Jymie Marritt, o Bootsie Barnes, o Phil Wright, o Christian McBride ή ο Lonnie Plaxico.

Η τελευταία 25ετία την φέρνει ανάμεσα στις πιο αναγνωρισμένες εκπροσώπους της αμερικανικής κουλτούρας. Συνεργάστηκε πολλές φορές με καλλιτέχνες όπως οι Roy Hargrove, Cecil McBee, Christian McBride, αλλά και με τραγουδιστές της pop, όπως η Celine Dion. Τα τελευταία χρόνια η Denise King φλέρταρε έντονα με το blues, τη soul και το boogie, παρουσιάζοντας στο κοινό την πιο bluesy πλευρά της. Μαζί της στο Half Note Jazz Club οι έμπειροι μουσικοί της Gas Blues Band με θητεία πλάι σε σπουδαίους μπλουζίστες της εποχής, όπως ο μόνιμος συνεργάτης τους Donald Ray Johnson, o Maurice John Vaughn ή ο Toronzo Cannon από το Chicago, ο Nat Dove από την California και ο διεθνής πλέον τρομπετίστας, συνθέτης και τραγουδιστής του funk και του blues, Boney Fields.

Συντελεστές

Denise King: vocals
Gaspard Ossikian: guitar & vocals
Yannick Urbani: drums
Phil “Pompon” Scemama: bass
“Little Peter” Cayla: guitar

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

20 €
- 30 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.