Μια site specific performance που ξεδιπλώνεται σαν πίνακας του Μπρύγκελ, ζωντανεύει στο Βυρσοδεψείο, το οποίο μεταμορφώνεται σε λίμνη (Αχέροντας), σφαγείο και εκδορείο ανθρωπίνου δέρματος. H Έλλη Παπακωνσταντίνου και η ομάδα της OΔC Ensemble, μετά την περσινή μεγάλη επιτυχία, μας προτείνουν για τρίτη σεζόν, μια νέα εκδοχή του Δέρματος, ένα ακόμα Ταξίδι στην Ουτοπία για λίγες μόνο παραστάσεις.

Το “Δέρμα” δεν είναι μια κλασική παράσταση. Πρόκειται για ένα “φόρο τιμής” στη μηχανιστική εργασία, τη μονοτονία και την απάθεια. Μια ποιητική αλληγορία για την παρούσα κατάσταση της ελληνικής κοινωνίας.

…Φυσικά είμαστε πιεσμένοι, καταπονημένοι, αγχωμένοι για την επιβίωση, στα όριά μας. Αλλά ας πάψουμε να μιλάμε με όρους ψυχολογίας κι ας αντισταθούμε στην ψυχολογικοποίηση της πολιτικής… Εμείς, ως ομάδα OΔC, με μέτωπο στραμμένο στη ζωή, φτιάχνουμε μικρές ουτοπίες δύναμης, προβοκάρουμε τον θεατή να σκεφτεί, να ονειρευτεί σε μια εποχή που η πραγματικότητα πνίγει το όνειρο και την φαντασία και κολλάει την μύτη μας στο τζάμι της πραγματικότητας…

Η παράσταση περιλαμβάνει:

α) Δωρεάν βαρκάδα μέσα σε ένα παλιό βιομηχανικό κτίριο. Απολαύστε τη μύηση στον Αχέροντα, αλλά προσοχή: Μην πληρώσετε τον βαρκάρη μέχρι να σας περάσει απέναντι!

β) Για τους μυημένους, δωρεάν μαθήματα εκδοράς και επί πλέον επεξεργασίας ανθρώπινου δέρματος με δυνατότητα έμπρακτης συμμετοχής.

γ) Σχόλιο για το ρόλο της τέχνης σε περίοδο κρίσης και το ρόλο της κρίσης σε περίοδο τέχνης.

Διαβάστε την κριτική για την παράσταση στη στήλη μας Drama Queen