Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δράσεων του Sport For Athens, το περιοδικό δρόμου «σχεδία» και η «Οργάνωση Γη» διοργανώνουν δύο διαδικτυακά εργαστήρια για παιδιά από τις 2 έως τις 16 Απριλίου 2021.

Το περιοδικό δρόμου «σχεδία» προσκαλεί παιδιά ηλικίας 9 – 12 ετών να συμμετάσχουν σε εργαστήριο κόμικς με θέμα τον αθλητισμό. Σκοπός του εργαστηρίου είναι τα παιδιά που συμμετέχουν να μυηθούν στον δημιουργικό κόσμο των κόμικς και να ολοκληρώσουν το δικό τους κόμικ. Το εργαστήριο απευθύνεται σε παιδιά 9 – 12 ετών που δεν έχουν ασχοληθεί ποτέ με τα κόμικς, αλλά και σε εκείνα που θέλουν να αποκτήσουν ένα νέο κόμικ.

Σχεδιασμός/υλοποίηση: Αντώνης Νικολόπουλος (Soloup) – σκιτσογράφος, γελοιογράφος

Κάθε εργαστήριο θα έχει διαφορετικούς συμμετέχοντες με ελεύθερη συμμετοχή και θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας zoom. Δηλώσεις συμμετοχής στο 2130231220 ή στο info@shedia.gr.

Η «Οργάνωση Γη» προσκαλεί παιδιά ηλικίας 7 – 11 ετών να συμμετάσχουν στο εργαστήριο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης «Μικροί Αγρότες στην Πόλη» με θέμα τη βιολογική γεωργία.

Διαδικτυακά εργαστήρια για παιδιά

Τα παιδιά θα έχουν τη ευκαιρία να κάνουν μια διαδικτυακή αλλά εξίσου υπέροχη βόλτα στο βιολογικό λαχανόκηπο στο «Κέντρο της Γης». Θα ανακαλύψουν τι φυτά καλλιεργεί ο κηπουρός αυτή την εποχή και ποιες είναι οι καθημερινές εργασίες σ’ ένα αγρόκτημα. Τα παιδιά θα παρατηρήσουν τα μέρη των φυτών και θα γνωρίσουν τις λειτουργίες τους, καθώς επίσης θα κατανοήσουν έννοιες όπως η βιολογική γεωργία και η εποχικότητα. Τέλος, θα φυτέψουν σπόρους σε βιοδιασπώμενα γλαστράκια.

Σχεδιασμός/υλοποίηση: Νικολέττα Καρυστινού, συντονίστρια των εκπαιδευτικών πρoγραμμάτων της «Οργάνωσης Γη».

Το εργαστήριο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 7 – 11 ετών και θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας Cisco Webex. Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Στους συμμετέχοντες θα διανεμηθούν τα υλικά για το κατ’οίκον φύτεμα σπόρων. Δηλώσεις συμμετοχής στο info@organizationearth.org ή στο 210-2388275 (ώρες επικοινωνίας 10:00-14:00)

To Sport for Athens, πρωτοβουλία του οποίου αποτελούν τα εργαστήρια κόμικς και «Μικροί Αγρότες στην Πόλη» είναι προϊόν σύμπραξης τριών διαφορετικών ομάδων της Αθήνας, στο πλαίσιο του co-Athens και του ευρωπαϊκού πιλοτικού προγράμματος ένταξης του Δήμου Αθηναίων ”Curing the Limbo”, που μοιράζονται ένα κοινό όραμα για την προώθηση της θετικής κοινωνικής αλλαγής. Η Οργάνωση Γη, το περιοδικό «σχεδία» και το Syrian & Greek Youth Forum ένωσαν τις δυνάμεις τους για να υλοποιήσουν ένα πρόγραμμα που αξιοποιεί τον αθλητισμό ως μέσο ενίσχυσης κοινωνικών αξιών, όπως η ένταξη και η αποδοχή της διαφορετικότητας.

Οι δράσεις αποτελούν μέρος του co-Athens που υλοποιείται από το ευρωπαϊκό πιλοτικό πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων ”Curing the Limbo” μέσω της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ). Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το ΕΤΠΑ στο πλαίσιο του προγράμματος UIA.