Dialogues: Chinese New Year στο ΚΠΙΣΝ

Dialogues

Οι «Διάλογοι» καλωσορίζουν τη νέα χρονιά με μια εκδήλωση αφιερωμένη στην Κινέζικη Πρωτοχρονιά

Οι ΔΙΑΛΟΓΟΙ του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, συνεχίζοντας το εορταστικό κλίμα της περιόδου, καλωσορίζουν τη νέα χρονιά με μια εκδήλωση αφιερωμένη στην Κινέζικη Πρωτοχρονιά. Την ημέρα της δεύτερης νέας σελήνης μετά το χειμερινό ηλιοστάσιο, το κόκκινο κυριαρχεί και το έτος του Σκύλου αναμένεται να διαδεχθεί η χρονιά του Χοίρου. Οι ΔΙΑΛΟΓΟΙ συναντούν την Κίνα στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στις 30 Ιανουαρίου 2019, ξορκίζουν την κακοτοπιά, και, μακριά από τα δαιμόνια πνεύματα, γνωρίζουμε την κινέζικη κουλτούρα, τους συμβολισμούς και τις παραδόσεις της.

Η πρώτη εκδήλωση της σειράς ΔΙΑΛΟΓΟΙ για το 2019 θα φιλοξενήσει μια ανοιχτή συζήτηση με το κοινό και εκπροσώπους του κινέζικου πολιτισμού στην Ελλάδα, με θέμα τις νοητές γέφυρες που συνδέουν την Κίνα με την Ελλάδα, σε επίπεδο ιστορίας, νοοτροπίας και παραδόσεων, παρά τη φαινομενικά μεγάλη απόστασή τους. Επιπλέον, οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα παραδοσιακό εορταστικό πρόγραμμα που μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει ζωντανή μουσική, επίδειξη πολεμικών τεχνών, χορό με τον δράκο, το κατεξοχήν εμβληματικό μυθολογικό ζώο της Κίνας, και πολλές ακόμη εκπλήξεις.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν οι:

Zhang Qiyue, Πρέσβης της Κίνας στην Ελλάδα
Ζu Lijun, Διευθυντής του Ινστιτούτου Κομφούκιος Αθηνών
Άγγελος Χανιώτης, Καθηγητής Αρχαίας Ιστορίας και Κλασικών Σπουδών στο Institute for Advanced Study

Τη συζήτηση μεταξύ των ομιλητών και με το κοινό θα συντονίσει η δημοσιογράφος, Άννα-Κύνθια Μπουσδούκου.

H εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου στις 17:30 στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο ΚΠΙΣΝ και είναι ελεύθερη για το κοινό. Η συμμετοχή εξασφαλίζεται με ηλεκτρονική εγγραφή και με σειρά προτεραιότητας.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.