Το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Πελοποννήσου CINE@ART είναι ένας μη κερδοσκοπικός, πολιτισμικός Οργανισμός με Διαγωνιστικό Τμήμα. Η καινοτομία του έγκειται στον συμβολισμό της «Γέφυρας» τόσο ως αρχιτεκτονικού στοιχείου, όσο και ως συνεκτικού κρίκου μεταξύ γεωγραφικών περιοχών.

Προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες ενός μεγάλου και ευρέως κοινού που αποτελείται από τους σινεφίλ κατοίκους της Πελοποννήσου, που αποδείχθηκαν πολυπληθής και απαιτητική ομάδα κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων διοργανώσεων (2008 και 2011), η φετινή διοργάνωση έχει οραματιστεί ειδικές, θεματικές ενότητες στο πρόγραμμά της. Καθώς η τρίτη έκδοση του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Πελοποννήσου CINE@ART συμπίπτει με την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρώπων με Ειδικές Ανάγκες, μέρος των προβολών είναι αφιερωμένο στους ανθρώπους αυτούς και φέρει τον τίτλο «We can Do».

Το φεστιβάλ παρουσιάζει την πανελλήνια πρεμιέρα της τελευταίας κινηματογραφικής ταινίας του δημιουργού Άρη Χατζόπουλου, «PAY BACK TIME». Επιπλέον το κοινό έχει την δυνατότητα να παρακολουθήσει ταινίες ανερχόμενων σκηνοθετών που πραγματοποιούν την πρώτη προβολή τους στο φεστιβάλ. Μερικές από τις πιο σημαντικές ταινίες πρόσφατης παραγωγής πρόκειται να διαγωνιστούν για το μεγάλο βραβείο του Φεστιβάλ το «Χρυσό Πήγασο», κατόπιν ψηφοφορίας μιας διεθνώς καταξιωμένης κριτικής επιτροπής.

Δείτε το πρόγραμμα προβολών στο συνημμένο αρχείο.

Περισσότερες πληροφορίες για το φεστιβάλ μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του.

α) Εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε μορφή σεμιναρίου και εργαστηρίου “Φωτογραφίας” από τον διακεκριμένο φωτογράφο Αναστάση Πρωτοπαπά ΜΑ/ΒΑ.
β) Πανελλήνιες κινηματογραφικές πρεμιέρες.
γ) Διαλέξεις από τα διακεκριμένα μέλη της κριτικής επιτροπής.
δ) Έκθεση αφίσας από τον διαγωνισμό που διεξήχθη για την ανάδειξη της αφίσας του φεστιβάλ.
ε) Έκθεση φωτογραφίας εμπνευσμένη από τον κινηματογράφο και το αστικό πεδίο από το Corinthians Photography Club.
στ) Συναυλία και χορευτικό πρόγραμμα από τοπικά συγκροτήματα.
ζ) Τελετές Έναρξης και Λήξης, με παρουσιάστρια την Κορίνθια ηθοποιό Ελένη Πετροπούλου και υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια της σχολής Global Arts Studios.