Το Chicago Athenaeum: Μuseum of Architecture and Design σε συνεργασία με το European Centre for Architecture, Art, Design and Urban Studies και το PROJECT 2 ATHENS παρουσιάζουν την έκθεση με τίτλο ”Digital Art, A New World” από τις 5 έως τις 15 Μαΐου στο THE EUROPEAN CENTRE/Contemporary Space Athens.

Η έκθεση ”Digital Art, A New World” που παρουσιάζει την δουλειά 28 καλλιτεχνών και πάνω από 80 έργα τέχνης είναι αφιερωμένη στην ψηφιακή τέχνη και περιλαμβάνει ψηφιακά κολλάζ, βίντεο, animation, έργα επαυξημένης πραγματικότητας, φωτογραφία, εγκαταστάσεις και ψηφιακή μουσική.

Digital Art, A New World

AnnaM

Digital Art, A New World

Vassiliki Spyrou 2021 – 22, A poem for the walker

Σκοπός της έκθεσης είναι να προβάλλει την ευρεία χρήση ψηφιακών μέσων στην τέχνη σήμερα, την μεταβολή στην αισθητική και παρουσίαση που επιτελείται από την χρήση ψηφιακών τεχνολογιών, καθώς και τις δυνατότητες που παρουσιάζονται με την ψηφιακή τεχνολογία στην διάδοση, χρήση και απόκτηση της τέχνης σήμερα.

Digital Art, A New World

baccio

Digital Art, A New World

BACKBONE BOURBOU

Κατά την διάρκεια της έκθεσης θα παρουσιαστούν δυο διαλέξεις με θέμα την ψηφιακή τέχνη και τις νευροεπιστήμες και την χρήση της τεχνολογίας των NFTs στην τέχνη σήμερα. Περισσότερες πληροφορίες για τις διαλέξεις θα ανακοινωθούν σύντομα.

Digital Art, A New World

CLAUDIA